Control ASF la Euroins - amenzi de aproape 6 milioane de lei / Precizările companiei

0
0
Autoritatea pentru Supraveghere Financiara FOTO Inquam Photos
Autoritatea pentru Supraveghere Financiara FOTO Inquam Photos

Amenzi de aproape 6 milioane de lei au fost aplicate în urma unui control al Autorităţii de Supraveghere Financiară (A.S.F.) la Societatea Euroins România Asigurare – Reasigurare S.A., în perioada mai-octombrie 2021.

Euroins precizează că ASF a identificat aspecte în situaţia financiară care fac referire la situaţii contabile din trecut şi care nu afectează astăzi compania, care are o poziţie financiară mai bună decât oricând, argumentul fiind implicarea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în acţionariatul companiei-mamă.

”ASF a identificat aspecte în situaţia financiară a companiei, care fac referire la situaţii contabile din trecut şi care nu afectează astăzi compania. Acţionarii Euroins România au făcut eforturi pentru a remedia toate provocările financiare încă de sfârşitul anului 2020. Drept urmare, în ultimele 12 luni, compania a beneficiat de o serie de majorări de capital în valoare totală de peste 300 de milioane de lei, infuzii de capital care au dus la remedierea tuturor provocărilor financiare, inclusiv cele existente în trecut şi identificate de ASF. În plus, din Martie 2021, compania are un nou CEO şi o nouă strategie de redresare financiară, dezvoltare, reducere a expunerii în sectorul RCA şi de diversificare a portofoliului. Această strategie fost prezentată şi este monitorizată de către ASF în conformitate cu legislaţia”, precizează reprezentanţii Euroins ca reacţie la anunţul ASF.

Potrivit companiei, o confirmare a faptului că astăzi Euroins România are o poziţie financiară mai bună decât oricând este implicarea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în acţionariatul companiei-mamă, un mesaj fără precedent de încredere în Euroins România şi o confirmare publică a faptului că au fost făcuţi paşi importanţi în ultimele luni pentru o creştere sănătoasă şi durabilă.

Euroins afirmă că doar în acest an a plătit peste 1,3 miliarde de lei (260 milioane euro) pentru peste 143.000 de dosare de daună.

”Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a efectuat la Societatea Euroins România Asigurare – Reasigurare S.A., în perioada mai-octombrie 2021, o acţiune de control periodic la sediul asigurătorului (on-site). Ca urmare a aspectelor constatate în acţiunea de control şi potrivit prevederilor legale,  Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis impunerea de sancţiuni contravenţionale societăţii, constând în amenzi, precum şi măsuri cu scopul remedierii deficienţelor constatate”, anunţă ASF.

În conformitate cu prevederile art.163 alin.(2) lit. b) şi alin.(51) din Legea nr. 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare, ASF a decis sancţionarea societăţii Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A. cu amendă în sumă de 3.546.000 lei.

De asemenea, în conformitate cu prevederile art. 215 (1) lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 113/2013, cu modificările şi completările ulterioare, ASF a decis sancţionarea societăţii Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A. cu amendă în cuantum de 2.314.425 lei (reprezentând 0,1751% din cifra de afaceri).

”În baza prevederilor art. 8 alin. (3), art.34 alin.(2), alin.(3) şi alin.(5) coroborate cu prevederile art. 99 alin.(2) din Legea nr. 237/2015, în termen de două luni de la data primirii deciziei, societatea Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A. va transmite la A.S.F. spre aprobare un plan de redresare, cu măsuri pentru restabilirea nivelului fondurilor proprii eligibile care acoperă necesarul de capital de solvabilitate (SCR) sau pentru modificarea profilului de risc astfel încât în termen de 6 luni SCR să fie din nou respectată”,precizează  ASF.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri