Contractele a 40.000 de angajaţi din clinici private, ca Regina Maria, MedLife, Sanador, Polisano, Monza, dar şi de stat, ca Elias sau Marius Nasta, suspendate

0
0

Companii private din domeniul medical, inclusiv clinici precum Regina Maria, MedLife, Synevo, Sante, Sanador sau Polisano, au suspendat unele contracte ale angajaţilor în această perioadă de criză, în care statul ajută mediul privat prin susţinerea de la buget a costurilor cu şomajul tehnic.

Pe lângă companiile private, au suspendat contracte şi agenţii şi instituţii ale statului din domeniul sănătăţii, cum ar fi DGASPC sector 4, Serviciul Public de Administrare Creşe Braşov sau Direcţia Creşe Iaşi, relatează Profit.ro.

 Aproximativ 8.500 de operatori de spitale şi clinici private, instituţii de stat din domeniul sănătăţii, cabinete medicale şi stomatologice, au suspendat în total contractele a circa 40.000 de angajaţi, reprezentând 10,5% din personalul total.

Conform Profit.ro, sunt şi cadre medicale printre aceste persoane, în condiţiile în care sistemul medical se confruntă cu o pandemie.

Aproximativ trei sferturi dintre contractele suspendate, 29.300, sunt cu trimitere în şomaj tehnic, alte 9.158 au fost suspendate cu acordul părţilor, iar restul - din motiv de forţă majoră sau alte cazuri prevăzute de lege.

Printre primii angajatori după numărul de contracte suspendate se află Centrul Medical Unirea (Regina Maria), MedLife, Synevo, Sante, Monza, Sanador, relevă date Profit.ro.

De asemenea, printre angajatorii din sănătate care au trimis oameni în şomaj tehnic sunt şi spitale de stat, precum Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, cu 125 de contracte, cele mai multe persoane fiind trimise în şomaj tehnic. Spitale judeţene de urgenţă şi chiar Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" au trimis de asemenea personal în şomaj tehnic.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite