Continuă descentralizarea proiectelor de infrastructură rutieră: CNAIR transferă către autorităţile locale centurile ocolitoare ale mai multor oraşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a semnat, miercuri, şase protocoale cu autorităţile locale, în continuarea procesului de descentralizare a proiectelor de infrastructură rutieră.

„În continuarea procesului de descentralizare a proiectelor de infrastructură rutieră am semnat astăzi 6 protocoale cu autorităţile locale. Prin această abordare îmi doresc să urgentăm proiectarea şi construcţia mai multor obiective cu impact local", menţionează Grindeanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Printre obiectivele menţionate se află: 

- “Elaborarea Studiului de Fezabilitate, realizarea documentaţiei tehnice pentru Autorizaţia de Construire (P.A.C.) şi obţinerea Autorizaţiei de Construire (A.C.) pentru obiectivul de investiţii “Drum de legatură între DX Brăila – Galaţi şi VO Galaţi"

- “Elaborare Studiu de Fezabilitate şi realizare documentaţie tehnică pentru Autorizaţia de Construire (P.A.C.) pentru obiectivul de investiţii TransRegio Brăila – Slobozia – Drajna – Chiciu şi Drajna- A2”

- “Elaborarea Studiului de Fezabilitate, realizarea documentaţiei tehnice pentru Autorizaţia de Construire (P.A.C.) şi obţinerea Autorizaţiei de Construire (A.C.) pentru obiectivul de investiţii “Modernizare drum existent DN 25, între Galaţi şi Tudor Vladimirescu”

- ”Elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii Varianta de ocolire Curtea de Argeş”

- “Elaborare Studiu de Fezabilitate, PAC şi elaborare Proiect Tehnic pentru Drum de ocolire Municipiul Reşiţa între DN58 şi DN58B – Faza 1 şi Drum de ocolire Municipiul Reşiţa între DN58B si DJ581 – Faza 2”

- “Elaborarea Studiului de Fezabilitate, realizarea documentaţiei tehnice pentru Autorizaţia de Construire (P.A.C.) şi obţinerea Autorizaţiei de Construire (A.C.) pentru obiectivul de investiţii Varianta de ocolire Băbeni (judeţul Vâlcea)”

În ianuarie, ministrul Transmporturilor a transmis că susţine ideea descentralizării unor proiecte de infrastructură rutieră, cum ar fi drumuri de tip transregio sau centuri ocolitoare ale unor oraşe.

„(…) Explicaţia este simplă, am mai dat-o, o mai spun o dată: în acest moment CNAIR-ul are în gestiune foarte multe proiecte şi, din păcate, este sufocat de toate aceste proiecte şi atunci acest proces de descentralizare este unul pe care îl voi urmări şi îl vom face”, a declarat Sorin Grindeanu.

De asemenea, la finalul anului trecut, după o întâlnire la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, ministrul anunţa că CNAIR şi-a depăşit capacitatea de gestionare a proiectelor şi astfel se doreşte descentralizarea anumitor lucrări, printre care şi Variantele Ocolitoare.

„Dorim să descentralizăm anumite lucrări, printre care şi Variantele Ocolitoare. În judeţul Dâmboviţa vorbim despre Variantele Ocolitoare Târgovişte, Pucioasa-Fieni şi Găeşti. Am trimis înştiinţări în acest sens către toate autorităţile locale, nu doar la Dâmboviţa. Autorităţile locale se vor ocupa de bunul mers al acestor obiective iar noi cei de la MT plătim. Este clar că, la ora actuală, CNAIR şi-a depăşit capacitatea de gestionare a proiectelor, care sunt foarte multe.”, a explicat ministrul Transporturilor.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite