Continental România face angajări şi caută 1.000 de muncitori, absolvenţi de facultate şi ingineri cu experienţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Continental România caută 1.000 de muncitori, absolvenţi de facultate şi ingineri cu experienţă FOTO Ştefan Both
Continental România caută 1.000 de muncitori, absolvenţi de facultate şi ingineri cu experienţă FOTO Ştefan Both

Grupul german Continental are în plan angajarea a încă 1.000 de oameni, în acest an, în centrele de cercetare şi dezvoltare sau în unităţile de producţie din Timişoara, Sibiu, Iaşi, Braşov, Nădab şi Carei.

Compania, care are deja 16.500 de angajaţi în România, a anunţat, luni, că este în căutare de muncitori, dar şi de absolvenţi de facultate şi ingineri cu experienţă în domeniul automotive şi software, informează News.ro.

„Am primit, anul trecut, 1.500 de noi membri în echipă şi vom continua să primim proaspeţi absolvenţi de şcoală profesională, pe care îi angajăm în unităţile de producţie. În condiţiile în care piaţa se dezvoltă în aceeaşi direcţie, ne aşteptăm să creştem cu peste 1.000 de persoane şi în acest an“, a precizat directorul de personal în cadrul Continental România, Anica Stoica.

Potrivit News.ro, grupul german, furnizor internaţional pentru industria auto, producător de anvelope şi partener industrial, a investit anul trecut peste 130 de milioane de euro în activităţile din România, sumă care a fost cheltuită pe tehnologie de vârf, clădiri noi şi software.

„Aproape 5.000 de ingineri dezvoltă produse şi software pentru mobilitatea viitorului. Echipa noastră de ingineri lucrează la dezvoltarea conceptului de condus autonom, aplicaţii pentru maşini interconectate şi eficientizarea consumului de combustibil“, a declarat directorul general al Continental România, Christian von Albrichsfeld.

În perioada 1999-2015, Continental a investit 1,1 de milioane de euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România, unde compania deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în Bucureşti. Concernul a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri preliminară de 39,2 miliarde de euro şi are în prezent peste 208.000 de angajaţi, în 55 de ţări.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite