Articol publicitar

Consumatorii cred că vor avea de câştigat prin introducerea unui tarif de referinţă pentru reparaţiile auto

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
advert

Peste 90% dintre românii care conduc un autovehicul consideră că ar fi benefică publicarea anuală, cu titlu informativ, a unor preţuri de referinţă pe piaţa reparaţiilor auto de către o autoritate competentă, arată un studiu realizat de către IRES pentru UNSAR.

Aceste tarife de referinţă ar veni în sprijinul românilor, oferindu-le acestora repere şi permiţându-le să fie mai bine informaţi cu privire la costurile implicate de reparaţiile autovehiculelor.

Conceptul tarifului de referinţă este susţinut de rezultatele studiului IRES şi NU urmăreşte plafonarea costurilor de reparaţii sau raportarea acestora la daunele plătite de asigurători în baza poliţelor RCA. Un astfel de mecanism ar conduce, de fapt, la o mai bună informare a consumatorilor români faţă de serviciile pe care le primesc şi ar creşte gradul de protecţie de care beneficiază prin intermediul poliţei RCA.

Studiul IRES mai arată şi că 93% dintre români îşi doresc să ştie care este valoarea despăgubirii plătite de asigurătorul RCA în cazul unei daune, iar 71% dintre români ar fi deranjaţi dacă valoarea plătită ar fi considerabil mai mare pentru reparaţia unui autovehicul în cazul unei despăgubiri acoperite de poliţa RCA, faţă de reparaţia efectuată fără asigurare.

În fiecare lună a anului 2018, industria de asigurări a plătit despăgubiri aferente poliţelor RCA de circa 50 milioane EUR, ajutând astfel familii şi afaceri aflate în situaţii dificile. Peste 6,2 milioane contracte de asigurare RCA erau în vigoare la finalul trimestrului III al anului precedent, conform datelor oficiale publicate de către ASF.

Studiul mentionat a fost realizat de către IRES în decembrie 2019 pe un eşantion de 1.090 de subiecţi, care conduc un autovehicul, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Eroarea maximă tolerată este de +/- 3%.

Material realizat cu sprijinul UNSAR.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite