Conducerea OMV, așteptată luni la Guvern. Discuții cu premierul și șeful PNL

0
Publicat:

O delegație a OMV Petrom este așteptată luni, la sediul Guvernului, pentru discuții cu premierul Marcel Ciolacu. 

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Guvernul României a anunțat că premierul Marcel Ciolacu are o întâlnire, luni, de la 15.00, la Palatul Victoria, cu o delegație a OMV Petrom.

Potrivit News, la întâlnire vor participa Alfred Stern, CEO OMV AG, şi cu Christina Verchere, CEO OMV Petrom și fostul premier Nicolae Ciucă și vicepremierul Marian Neacșu. 

Premierul a mai avut o întâlnire în 19 iunie cu Alfred Stern, CEO OMV AG, și Christina Verchere, CEO OMV Petrom, pe tema evoluției proiectului Neptun Deep. 

Proiectul Neptun Deep

Proiectul Neptun Deep va aduce 100 de miliarde de metri cubi de gaze naturale pe piaţa europeană, iar acest lucru va face din România cel mai mare producător din UE, iar din OMV unul dintre cei mai mari producători din Europa, susține directorul general de la OMV, Alfred Stern.

Acesta a transmis, într-un interviu pentru Financial Times, că grupul austriac va continua să cumpere gaze naturale din Rusia dar în acelaşi timp a respins criticile potrivit cărora OMV nu face nimic pentru a-şi reduce dependenţa de gazele ruseşti arătând spre proiectul Neptun Deep

Stern a menţionat că OMV a încheiat contracte pentru a-şi asigura capacităţile necesare pentru a-şi transporta gazele de care are nevoie şi de asemenea şi-a asigurat aprovizionarea cu gaze din Norvegia, precum şi prin intermediul terminalelor de gaze lichefiate din Ţările de Jos.

Proiectul ar urma să aducă 100 de miliarde de metri cubi de gaze naturale pe piaţa europeană.

„Acest lucru va face din România cel mai mare producător de gaze naturale din UE, iar din OMV unul dintre cei mai mari producători de gaze din Europa. Cred că este o contribuţie semnificativă la securitatea aprovizionării europene", a declarat Stern.  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite