Compania românească UiPath a ajuns un „decacorn“. Ce înseamnă acest lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UiPath

Compania româno-americană UiPath a ajuns la o valoare estimată de 10,2 miliarde de dolari, după ce a atras o nouă investiţie de 225 milioane de dolari, scrie publicaţia Techcrunch. Compania devine astfel un „decacorn”, adică o companie evaluată la cel puţin 10 miliarde de dolari înainte de listarea la bursă.

Runda de finanţare a fost condusă de Alkeon Capital Management. Alţi participanţi includ Accel, Coatue, Dragoneer, IVP, Madrona Venture Group, Sequoia Capital, Tencent, Tiger Global, Wellington precum şi fonduri şi conturi sfătuite de către T. Rowe Price Associates, Inc. 

Compania de automatizări software, care are acum sediul central la New York, ajunge astfel la un total de 1,225 miliarde de dolari.

„Această finanţare ne permite să accelerăm ambiţiile platformei noastre pentru a răspunde cererilor în creştere ale clienţilor noştri şi pentru a extinde oportunitatea extraordinară de a face automatizarea accesibilă pentru un miliard de citizen developers – conducând la transformarea fiecărei afaceri intr-o afacere software”, a declarat Daniel Dines, co-fondator şi CEO al UiPath . 

„Vom creşte platforma noastră cu cea mai mare adopţie pe piaţă şi vom continua să aprofundăm investiţiile în inovaţia bazată pe Inteligenţa Artificială (AI) şi în ofertele cloud extinse. COVID-19 a sporit nevoia critică a automatizării de a rezolva provocările şi de a crea valoare în zile şi săptămâni, şi nu în luni şi ani. Ne-am angajat să depunem şi mai mult efort pentru a ne ajuta clienţii să evolueze, să se transforme şi să obtină succes rapid în ceea ce numim noua normalitate”, a spus el. 

În ultimele luni, CEO-ul şi fondatorul UiPath, Daniel Dines, a discutat posibilitatea listării companiei pe bursă, a declarat directorul financiar (CFO), Ashim Gupta, citat de TechCrunch şi startupcafe.ro.

„Evaluăm condiţiile de piaţă, dar nu am ales o zi în care să spunem că acesta e momentul în care să ne listăm la bursă. Considerăm că trebuie să fim pregătiţi atunci când paţa este gata şi nu ar trebui să fim surprinşi ca aceasta să fie în următoarele 12-18 luni”, a spus oficialul UiPath.

La runda anterioară de finanţare, derulată anul trecut, UiPath a atras 568 milioane de dolari şi a devenit cel mai valoros startup din domeniul inteligenţei artificiale (AI), cu  o evaluare la acel moment de 7 miliarde de dolari.

Compania de softare UiPath a fost înfiinţată în anul 2005, la Bucureşti, de Daniel Dines şi Marius Tîrcă, doi IT-işti români care au lucrat la mari companii din SUA şi s-au întors în ţară pentru a face propriile afaceri.

UiPath dezvoltă şi vinde tehnologie Enterprise Robotic Process Automation (RPA), roboţii software creaţi de companie fiind programaţi să preia munca de tipul copy-paste a angajaţilor, eliberându-i de sarcinile tranzacţional repetitive care îi solicită inutil.

UiPath a devenit în anul 2018 primul unicorn românesc, adică o companie din domeniul tehnologiei evaluată la peste un milliard de dolari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite