Comandă istorică. Ce companie vrea să cumpere 300 de avioane în valoare de 33 miliarde de dolari

0
0

O companie aeriană low-cost a plasat o comandă istorică de 300 de avioane în valoare totală de peste 33 miliarde de dolari, care reprezintă cea mai mare comandă pentru avioane de linie plasată vreodată de o singură firmă.

Mai precis, transportatorul aerian indian low-cost IndiGo vrea să cumpere de la Airbus avioane A320neo, A321neo şi A321XLR, o versiune cu o rază mai mare de zbor a monoculoarului A320neo.

Potrivit Reuters, aceasta ar putea reprezenta una dintre cele mai mari comenzi primite vreodată de producătorul aeronautic european Airbus din partea unei singure companii aeriene.

Preţul de bază pentru un avion A320neo era de 110,6 milioane dolari în 2018, drept urmare comanda pentru 300 de aeronave din familia A320neo ar valora 33 de miliarde de dolari la cele mai recente preţuri de catalog. Airbus a oprit publicarea preţurilor de listă la începutul acestui an. Cu toate acestea, un acord la acest nivel înalt ar putea reduce preţul tranzacţie la sub jumătate, după reduceri, potrivit specialiştilor în evaluarea aeronavelor.

Această ultimă comandă duce numărul total de avioane A320 neo comandate de IndiGo la 730 de aparate, ceea ce face din compania din India cel mai mare client din lume pentru aceste avioane Airbus.

„Această comandă este o etapă importantă, deoarece reiterează misiunea noastră de consolidare a conectivităţii aeriene în India”, a declarat Ronojoy Dutta, director executiv IndiGo.

Mega-comanda primită de Airbus reprezintă o victorie în faţa Boeing, care caută comenzi pentru concurentul său 737 MAX, care a pierdut încrederea companiilor în urma a două accidente fatale.

A320neo de la Airbus concurează direct cu modelul 737 MAX al Boeing, dar producătorul european Airbus europene are o puternică atracţie pentru piaţa indiană.

IndiGo a fost printre primii transportatori care a cumpărat noile motoare A320neo la începutul anului 2011, în ceea ce Airbus la acea vreme a numit un acord unic record care implica 180 de aeronave. Transportatorul indian a continuat să devină unul dintre cei mai mari clienţi ai Airbus după o serie de comenzi.

IndiGo s-a extins rapid şi deţine aproape jumătate din piaţa indiană, întrucât rivalii precum Jet Airways sunt falimentari. Cel mai apropiat concurent al său este transportatorul low-cost SpiceJet LtdSPJT.NS, un operator Boeing.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite