Colosul siderurgic LIBERTY Galați investește într-o linie modernă de acoperire a țevilor și conductelor

0
Publicat:

Noua linie va permite Combinatului siderurgic LIBERTY Galați să devină singurul furnizor din regiune de țevi și conducte acoperite, obținute din propria producție de tablă groasă.

Liberty Galați devine singurul furnizor din regiune de țevi și conducte acoperite FOTO: LIBERTY
Liberty Galați devine singurul furnizor din regiune de țevi și conducte acoperite FOTO: LIBERTY

Cel mai mare producător integrat de oțel din România își extinde portofoliul de produse cu valoare adăugată ridicată cu țevi și conducte acoperite în interior și exterior, în urma instalării unei linii de producție state-of-the-art la compania sa specializată LIBERTY Tubular Products Galați.

Potrivit reprezentanților combinatului siderurgic, noua linie va permite LIBERTY Galați să devină singurul furnizor din regiune de țevi și conducte acoperite, obținute din propria producție de tablă groasă, întărind promisiunea companiei de a oferi soluții end-to-end clienților săi din România, Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și America.

În urma unei investiții de peste 40 de milioane de lei, noua linie de acoperire a țevilor, cu un grad ridicat de automatizare, va fi operată de o echipă de 25 de specialiști, în prezent aflându-se în faza de punere în funcțiune și de testare a producției.

Astfel, LIBERTY Galați intră pe o piață globală de peste 8 miliarde de dolari, din care piața europeană are o valoare de aproximativ 1,6 miliarde de dolari, cu o creștere estimată de circa 3,5% anual până în 20311.

„În luna martie am repornit Furnalul nr. 5, în urma unui program de mentenanță și îmbunătățiri de trei luni, timp în care am menținut toți angajații cu salariu integral, fără a solicita sprijin din afara companiei. Implementarea noii linii automatizate de acoperire a țevilor și conductelor este încă un pas important în strategia LIBERTY Galați de extindere a portofoliului de produse cu valoare adăugată ridicată și de creștere a flexibilității și profitabilității producției. Prin această investiție, putem produce țevi acoperite, utilizând tabla fabricată la Galați, și putem prelucra produse premium pentru clienții din România și din Europa”, a declarat Prasanta Mishra, Director Executiv LIBERTY Galați,

Cu o capacitate de 100.000 de tone pe an, linia asigură spălarea, uscarea, sablarea, inspecția și acoperirea cu straturi succesive de epoxi, adeziv, polietilenă/polipropilenă, precum și - la cerere – cu spumă polipropilenică.

„Pe lângă aceste straturi acoperite pe suprafața exterioară a țevilor și conductelor, noua linie de producție poate efectua și protecția suprafeței interioare cu rășină epoxidică”, a mai transmis conducerea colosului siderurgic. 

LIBERTY Galați produce o gamă largă de produse plate de oțel de calitate (tablă groasă, rulouri, foi și rulouri galvanizate și produse cu acoperire organică), precum și produse tubulare sudate, și furnizează oțel clienților din România și din aproximativ 30 de țări din întreaga lume.

Furnal la combinatul LIBERTY Galați FOTO: LIBERTY
Furnal la combinatul LIBERTY Galați FOTO: LIBERTY

Produsele din oțel fabricate la Galați sunt utilizate în sectorul naval, în domeniul construcțiilor, pentru recipientele sub presiune, în industria auto, transporturi, precum și în alte sectoare de activitate.

Produsele marca LIBERTY Galați au fost folosite în multe dintre proiectele majore de infrastructură ale României, printre care: noul pod peste Dunăre de la Brăila, care va fi al treilea ca mărime din Europa; podul feroviar care leagă Aeroportul Internațional "Henri Coandă" de Drumul Național 1 (DN1) și podurile peste râul Mureș care fac parte din autostrada A10 Sebeș - Turda.

De asemenea, oțelul de la Galați a fost folosit la construcția podului Osman Gazi din Turcia, care traversează Golful Izmit, și la pasarela pietonală de la gara Koge Nord din Danemarca.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite