Cresc salariile la combinatul siderurgic Liberty Galați. A fost semnat contractul colectiv pe 2023

0
0

Conducerea și sindicatele de la Liberty Galați s-au înțeles asupra prevederilor contractului colectiv de muncă din 2023. Angajații vor primi o creștere salarială de aproape 10% și vor păstra bonusurile și beneficiile.

Liberty Galați este cel mai mare combinat siderurgic din România FOTO: LIBERTY
Liberty Galați este cel mai mare combinat siderurgic din România FOTO: LIBERTY

Comisia de negociere din partea administrației Liberty Galați și sindicatul reprezentativ „Siderurgistul AMG” au agreat Contractul Colectiv de Muncă (CCM) actualizat pentru anul 2023. Contractul colectiv de muncă stipulează creșterea cu 9,8% în medie a venitului brut al salariaților companiei Liberty Galați.

Bonus pentru siderurgiști

De asemenea, combinatul siderurgic va acorda un bonus de 500 de lei (brut) fiecărui angajat. Totodată, toate celelalte bonusuri și beneficii acordate la nivelul companiei rămân valabile anul viitor.

„Contractul Colectiv de Muncă actualizat vizează creșterea cu 9,8% în medie a venitului brut al tuturor salariaților companiei Liberty Galați. În pofida performanței financiare a companiei, salariile de bază brute ale tuturor angajaților se vor majora cu 400 RON, începând cu 1 ianuarie 2023. Toate celelalte bonusuri și beneficii stipulate în contractul existent rămân valabile. Luând în considerare creșterea costului vieții și a inflației, compania va acorda fiecărui angajat un bonus de 500 de lei (brut) în luna decembrie 2022”, a transmis LIBERTY Galați.

„Sunt bucuros că am ajuns la un acord în ceea ce privește actualul contract colectiv de muncă și aș dori să mulțumesc sindicatului reprezentativ “Siderurgistul AMG” și tuturor celor implicați în negocieri pentru eforturile depuse și pentru dialogul eficient în cadrul procesului de negociere. Acum vom continua eforturile de a pregăti compania pentru a obține un avantaj competitiv odată cu revenirea cererii clienților și pentru a implementa planurile noastre ambițioase de decarbonizare a platformei industriale.”, a declarat Sandip Biswas, Interim CEO la Liberty Primary Steel and Mining.

Liberty este cel mai mare producător de oțel integrat din România, cu o forță de muncă de circa 7000 de oameni și o capacitate de producție de aproximativ 3 milioane de tone de oțel pe an, pentru clienți din domeniul construcțiilor, naval, petrolier și gaze, precum și cel al producției de energie regenerabilă.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite