Articol publicitar

Coca-Cola HBC, lider global al industriei de băuturi pentru al patrulea an consecutiv, în indicii de sustenabilitate Dow Jones (DJSI)

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
coca cola hbc

Coca-Cola HBC, unul dintre cei mai mari îmbuteliatori Coca-Cola a fost numită, pentru al patrulea an consecutiv, lider al sustenabilităţii în industria băuturilor, conform clasamentului Dow Jones Sustainability Indices.

Urmând performanţa solidă înregistrată anul trecut în domeniul sustenabilităţii, în arii precum practicile la locul de muncă, strategiile care privesc pieţele emergente, sănătatea şi nutriţia sau iniţiativele ecologice, compania a obţinut un scor total de 90 - cu 38 de puncte peste media industriei.

Pe parcursul acestui an, Coca-Cola HBC a continuat să investească în diminuarea impactului operaţiunilor sale asupra mediului şi să producă schimbări pozitive în colaborarea cu partenerii săi, prin dezvoltarea unui lanţ de valoare sustenabil şi prin sprijinirea unei vieţi mai bune a comunităţilor în care activează.

Continuând schimbările pozitive ale anilor precedenţi, compania a redus cu 3% necesarul de apă utilizat pentru producerea unui litru de băuturi răcoritoare, faţă de anul 2016. Totodată, rata totală a energiei utilizate a scăzut cu 5%, implicând un necesar mai mic de energie pentru producţia fiecărui litru de băuturi răcoritoare. În 2016, un procentaj de 37% din totalul ambalajelor introduse pe piaţă a fost recuperat pentru a fi reciclat.

Coca-Cola HBC deserveşte aproximativ 600 de milioane de consumatori pe trei continente, în cele 28 de ţări în care este prezentă. În 2016, compania a investit 7,3 milioane de euro - 1,6% din profitul obţinut înainte de taxele aferente anului respectiv – în nenumărate iniţiative de îmbunătăţire a bunăstării vieţii comunităţilor, concentrându-se asupra protejării mediului şi a resurselor de apă, precum şi asupra dezvoltării tinerilor, în parteneriat cu peste 294 de ONG-uri.

Aspecte cheie ale sustenabilităţii pentru 2016:

• 31.083 angajaţi

• 35.000 de furnizori în lanţul de valoare

• 3,1 miliarde de euro în cheltuieli pentru achiziţii directe

• 281 de milioane de euro, totalul taxelor şi contribuţiilor achitate

• 6% reducere a emisiilor directe de carbon (de la an la an)

• 33% reducere a deşeurilor per litru produs (de la an la an)

• 88% índice de angajament sustenabil al angajaţilor

Mai multe detalii despre performanţele în materie de sustenabilitate ale Coca-Cola HBC aici: coca-colahellenic.com/en/sustainability/

Despre Coca-Cola HBC România

Coca-Cola Hellenic este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca-Cola, având vânzări de peste 2 miliarde de unităţi. Compania activează într-o zonă geografică extinsă, având operaţiuni în 28 de ţări, servind o populaţie de aproximativ 590 milioane de oameni. Coca-Cola HBC oferă o gamă variată de băuturi răcoritoare din categoria celor carbogazoase, sucuri, apă, energizante, ceaiuri şi cafea. Coca-Cola HBC promovează o dezvoltare durabilă, generând valoare pentru afacerea sa şi pentru societatea în care activează. În acest sens, compania furnizează băuturi răcoritoare care satisfac nevoile diverse ale consumatorilor, încurajând în acelaşi timp un mediu de lucru deschis şi desfăşurându-şi activitatea într-un mod responsabil astfel încât să protejeze şi să menţină neschimbat mediul înconjurător, contribuind la dezvoltarea socio-economică a comunităţilor locale. Coca-Cola HBC este lider al industriei de băuturi in Dow Jones Sustainability Index (atât la nivel mondial cât si european) şi este totodată inclusă în FTSE4Good Index. În România, ca în toate ţările în care îşi desfăşoară activitatea, Coca-Cola deţine şi funcţionează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii şi distribuţiei produselor către consumatori. În România, Sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) şi partenerul său Coca-Cola Hellenic denumit Coca-Cola HBC România, care îmbuteliază şi distribuie produsele Coca-Cola sub licenţa The Coca-Cola Company în România. Pentru mai multe informaţii legate de companie vă rugăm să vizitaţi site-urile www.coca-colahellenic.ro şi www.thecoca-colacompany.com.  

Despre Indicele de Sustenabilitate Dow Jones

Indicele de Sustenabilitate Dow Jones a fost introdus în 1999 şi reprezintă primul sistem global de indici de referinţă a sustenabilităţii. Indexul este bazat pe cooperarea dintre RobecoSAM şi S&P Dow Jones Indices.

Grupul urmăreşte performanţa companiilor de top din lume în ceea ce priveşte criteriile economice, de mediu şi sociale. Aceste clasamente servesc drept repere pentru investitorii care integrează criteriile de durabilitate în portofoliile lor şi oferă o platformă eficientă pentru companiile care doresc să adopte cele mai bune practici durabile. În urma unei evaluări privind o serie de aspecte generale şi specifice industriei, doar 10% dintre companii sunt acceptate şi incluse în clasament. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.sustainability-indices.com

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite