Coaliţia pentru Dezvoltarea României: Economia nu poate susţine creşterea pensiilor cu 40%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membri ai Coalitiei pentru Dezvoltarea României
Membri ai Coalitiei pentru Dezvoltarea României

Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) reclamă populismul manifestat ieri în Parlament prin decizia de creştere a pensiilor cu câteva zile înainte de alegeri.

CDR subliniază că economia ţării nu poate susţine creşterea cu 40% a cheltuielilor cu pensiile, în condiţiile evoluţiei negative a economiei la nivel mondial şi implicit naţional, cauzată de pandemia Covid-19.

Mediul de afaceri este profund îngrijorat de modificarea structurală pe care măsurile adoptate de Parlament le vor avea în bugetul de stat, care nu va mai avea resurse pentru investiţii, deşi ele ar trebui să fie motorul relansării economice.

„România va trebui să facă faţă unui cost suplimentar atunci când se va împrumuta de pe plan international pentru a finanţa creşterea pensiilor, cost ce va adânci deficitul bugetar şi astfel se poate declanşa spirala către o criză economică”, afirmă reprezentanţii Coaliţiei.

CDR face apel ca decidenţii responsabili să acţioneze în sensul evitării intrării României într-o criză financiară, care este iminentă, cât timp rămâne în vigoare măsura adoptată ieri de Parlament.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite