Ciucă, după suspendarea zborurilor Blue Air: Nu putem lăsa 3.000 de români pe aeroporturi străine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Nicolae Ciucă, a declarat marți, după ce Blue Air a anunțat suspendarea zborurilor, că AFM a pus poprire pe conturile Blue Air.

Premierul Nicolae Ciuca
Premierul Nicolae Ciuca

Poprirea a fost făcută de AFM, ar urma să se poarte o discuție cu cei care au luat decizia și să deblocheze situația. Nu putem lăsa românii să aștepte în aeroporturile din care urmau să vină către țară, sunt 3.000 de români”, a spus premierul.

Potrivit informațiilor obținute de boardingpass.ro, compania aeriană Blue Air ar fi suspendat încă de marți, 6 septembrie 2022,  mai multe zboruri care urmau să decoleze din București spre destinații din Franța, Croația, Suedia, Grecia, Spania, Israel, Portugalia, Germania, etc. De asemenea, au fost anulate și câteva zboruri pe care Blue Air urma să le opereze din Iași și Cluj Napoca spre destinații internaționale.

Blue Air a suspendat toate zborurile din România până luni

Compania Blue Air a dat asigurări că toate zborurile planificate din afara României către orice aeroport din România, pentru data de 6 septembrie 2022 vor fi operate conform orarului publicat.

Din păcate, această blocare a tuturor conturilor bancare ale Blue Air a venit la scurt timp după declarațiile publice și instigările directe de «nu mai cumpăra bilete Blue Air» propagate în spațiul public de către un reprezentant cu rang înalt al Statului Româm, respectiv Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) statului român, au condus la distrugerea semnificativă a încrederii pasagerilor în Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete”, susțin reprezentanții companiei.

Potrivit Blue Air, aceleași declarații (cel mai probabil cele făcute de președintele ANPC Horia Constantinescu în luna iulie – n. red.) au crescut presiunea din partea furnizorilor cheie ai societății Blue Air Aviation S.A. de a achita sumele necesare operării zilnice în avans, „lucru imposibil acum, în condițiile popririlor tuturor conturilor societății)”. Nu în ultimul rând, susține compania, declarațiile oficialului ANPC ar fi dus la blocarea tuturor discuțiilor purtate la Londra de acționariatul Blue Air cu 2 mari firme de investiții interesate în intrarea în acționariatul Blue Air și sprijinirea societății în recuperarea pierderilor suferite în cei 2,5 ani în care a trecut prin cele mai mari dificultăți din întreaga istorie a industriei aeronautice mondiale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite