Reacția ANPC după anunțul Blue Air de suspendare a zborurilor din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele ANPC Horia Constantinescu a făcut o serie de declarații imediat după ce Blue Air l-a acuzat că afirmațiile lui din urmă cu o lună au adus neîncredere în companie.

Horia Constantinescu, președintele ANPC
Horia Constantinescu, președintele ANPC

Reprezentanții Blue Air nu fac decât să dea vina pe noi, ANPC. Din câte am înțeles, conturile le-au fost blocate de cei de la Ministerului Mediului. Blue Air a ieșit cu tot felul de petarde în presă, cum că le-am fi cerut șpagă de 10-20%, că altcineva le-ar fi cerut ceasul de la mână. Nu știu în ce cartier stau cei care au făcut astfel de acuzații”, a declarat Horia Constantinescu la Digi24.

Întrebat dacă este adevărat că a propus reprezentanților Blue Air să convertească datoria în acțiuni, Horia Constantinescu a spus că acest lucru s-a aflat în analiză.

Compania aeriană Blue Air a anunțat marți după amiază că este nevoită să suspende toate zborurile din România, după ce i-au fost blocate toate conturile.

Datorită unei situații neprevăzute constând în poprirea tuturor conturilor companiei Blue Air Aviation S.A. de către Ministerul Mediului, Blue Air se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate a pleca de pe Aeroporturilor din România, până Luni, 12 Septembrie 2022”, a informat compania.

Blue Air a suspendat toate zborurile din România până luni

Compania a dat asigurări că toate zborurile planificate din afara României către orice aeroport din România, pentru data de 6 septembrie 2022 au fost operate conform orarului publicat.

„Din păcate, această blocare a tuturor conturilor bancare ale Blue Air a venit la scurt timp după declarațiile publice și instigările directe de «nu mai cumpăra bilete Blue Air» propagate în spațiul public de către un reprezentant cu rang înalt al Statului Româm, respectiv Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) statului român, au condus la distrugerea semnificativă a încrederii pasagerilor în Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete”, susțin reprezentanții companiei.

Potrivit Blue Air, aceleași declarații (cel mai probabil cele făcute de președintele ANPC Horia Alexandrescu în luna iulie – n. red.) au crescut presiunea din partea furnizorilor cheie ai societății Blue Air Aviation S.A. de a achita sumele necesare operării zilnice în avans, „lucru imposibil acum, în condițiile popririlor tuturor conturilor societății)”. Nu în ultimul rând, susține compania, declarațiile oficialului ANPC ar fi dus la blocarea tuturor discuțiilor purtate la Londra de acționariatul Blue Air cu 2 mari firme de investiții interesate în intrarea în acționariatul Blue Air și sprijinirea societății în recuperarea pierderilor suferite în cei 2,5 ani în care a trecut prin cele mai mari dificultăți din întreaga istorie a industriei aeronautice mondiale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite