Cîţu: PSD e în depresie. Preşedintele a obţinut o sumă record la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Citu

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, consideră că succesul României în obţinerea fondurilor europene i-a dus la depresie pe mai-marii din PSD

„PSD în depresie! Succes al Preşedintelui României la Bruxelles. Suma RECORD negociată pentru România. Marcel Ciolacu şi gaşca lui să ia notiţe. Acesta este un lucru bine făcut.

Oamenii lui Dragnea, acum ai lui Ciolacu, se duceau la Bruxelles să scoată de pe lista neagră a UE tot felul de off-shore-uri (cât a primit PSD pentru această acţiune şi unde sunt banii? ) sau să vândă câteva sticle de palincă.

Astăzi Preşedintele României a negociat co suma impresionanta pentru România- 80 de miliarde de euro. 💪💪💪

Felicitări domnule Preşedinte!”, a scris Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Anterior, preşedintele României, Klaus Iohannis, anunţase că România a obţinut o sumă record în urma negocierilor de la Bruxelles, de aproape 80 de miliarde de euro.

„Este un acord extrem de important pentru Romania”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis marţi dimineaţă, după ce liderii europeni s-au înţeles în privinţa planului de relansare a blocului european.

”Iată că, după discuţii foarte complicate, după patru zile şi patru nopţi de negociere, am obţinut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene”, a explicat preşedintele român.

”Negocierile ne permit acum să trecem la etapa următoare. Vom folosi această sumă de 80 de miliarde de euro pentru a reface infrastructura, pentru a construi spitale şi şcoli, pentru a moderniza marele sisteme publice”, a adăugat Iohannis.

”Până acum ne-am pregătit bine, am obţinut un rezultat frumos. Este o zi importantă pentru toţi, o zi importantă pentru proiectul european”, a mai spus şeful statului.

​Liderii europeni au reuşit, în a cincea zi a summitului de la Bruxelles, să ajungă la un acord privind bugetul multianual şi pachetul de relansare economică post-coronavirus. Noua propunere este, după cum a spus Charles Michel, preşedintele Consiliului European, rezultatul negocierilor colective. Între condiţiile impuse pentru acordarea de granturi şi împrumuturi, respectarea statului de drept.

Marţi dimineaţă, Charles Michel, preşedintele Consiliului European, a anunţat pe Twitter: „Acord!”.

Şefii de state şi de guverne ale ţărilor membre Uniunii Europene au căzut de acord marţi dimineaţă asupra planului prin care sunt împrumutaţi 750 de miliarde de euro ca răspuns la pandemia care a ucis 135.000 de oameni în Blocul Comunitar şi a afectat economia pe continent, scrie politico.eu.

Fondul de relansare economică a UE, compus din granturi în valoare de 390 de miliarde de euro şi împrumuturi de 360 miliarde de euro, se adaugă bugetului pentru următorii şapte ani, Cadrul Financiar Multianual, de 1.074 de miliarde de euro, pentru care, de asemenea, liderii au ajuns la un acord comun. Astfel, pachetul financiar este de 1.820 de miliarde de euro.

Înţelegerea a fost încheiată marţi, la ora locală 05.30, astfel că acest summit a devenit cel mai îndelungat din istoria UE.

La conferinţa de presă care a urmat, Michel a spus: „Am reuşit! Europa este puternică! Europa este unită”.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite