Cîţu, PNL: Statul nu renunţă la ideea naţionalizării Pilonului II de pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bani - lei- taxe - foto mediafax

Scandalul legat de pensiile private şi interesul statului pentru acest fond pare să nu se mai termine. În ciuda asigurărilor date de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, că statul nu va naţionaliza Pilonul II de pensii, senatorul PNL Florin Cîţu afirmă că acest lucru va fi reglementat săptămâna viitoare printr-o ordonanţă de urgenţă.

„Săptămâna viitoare va fi ordonanţă de urgenţă care va avea o variantă urâtă, spre naţionalizarea pilonului 2 de pensie. Orice intervenţie de acest gen înseamnă volatilitate pe pieţele financiare, înseamnă dobânzi mai mari pentru bugetul statului, înseamnă costuri mai mari pentru toată lumea. Oricum ai da-o, ceea ce ne spun ministrul Finanţelor Publice, ministrul Muncii şi, în general, PSD-ul, înseamnă costuri mai mari pentru toţi cei care muncesc astăzi în România doar pentru a plăti nişte pensii pe care ei le-a mărit din pix, nişte pensii speciale şi pensii nesimţite. Vorbim de banii, banii privaţi din pilonul 2 de pensii, 42 de miliarde de lei, asta este de fapt miza despre care se discută astăzi, bani care înseamnă în jur de 5 la sută din PIB, pe care vor să îi ia cu japca. Să plătească ceea ce au promis în campania electorală”, a spus Cîţu.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, susţine însă că nu va fi nicio ordonanţă de urgenţă, iar oferirea posibilităţii pentru contribuabil să aleagă între Pilonul 1 şi Pilonul 2 se va face printr-un mecanism ce va fi discutat în Guvern. 

„Am spus că se lucrează la un mecanism care să asigure în piaţă o posibilitate de a alege pentru contribuabil între Pilonul I şi Pilonul II. Deci, nimic ascuns, nimic altceva decât ceva care e normal pentru orice contribuabil”, a adăugat ministrul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite