Cîţu: Comisia Europeană va declanşa în martie procedura de deficit excesiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu susţine că PSD a lăsat o economie cu deficit de 4% FOTO Eduard Enea
Florin Cîţu susţine că PSD a lăsat o economie cu deficit de 4% FOTO Eduard Enea

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a declarat într-un interviu pentru G4Media.ro că se aşteaptă ca procedura de deficit excesiv să fie declanşată de Comisia Europeană în martie, cel târziu aprilie, şi acuză PSD pentru deficitul bugetar de peste 4% din PIB din 2019.

„Procedura se declanşează imediat când am anunţat depăşirea deficitului. Mă aştept cât mai curând, cred că cel mai rapid termen e martie, martie – aprilie. Până la urmă acesta e adevărul: asta ne-a lăsat PSD, o economie cu deficit de peste 4%, au ascuns, nu au plătit facturi, au fost avertizaţi, nu i-a interesat, şi acum noi toţi ceilalţi trebuie să corectăm”, a declarat Cîţu.

În ceea ce priveşte soluţiile, ministrul Finanţelor a declarat că a avut avut discuţii cu Comisia încă din primele zile din mandat şi de aceea „a cerut insistent măsuri pentru partea de cheltuieli, precum îngheţarea salariilor demnitarilor”.

„E ceva ce nu ar fi făcut nimeni şi e un semnal bun pentru Comisie. Şi nu e aşa mică, un miliard de lei. Alte măsuri – îngheţarea indemnizaţiilor de hrană, păstrarea valorii voucherelor de vacanţă ca în 2019, mai sunt câteva. Deci am încercat să arătăm că suntem serioşi şi vom merge pe partea de cheltuieli. Atât s-a putut în decembrie, vom vedea împreună cu Comisia Europeană, împreună vom găsi soluţiile. Să ne uităm şi la companiile de stat, trebuie să oprim hemoragia”, a precizat ministrul liberal.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite