Circa 100.000 de noi locuri de muncă au apărut în România de la începutul anului. Ministrul Muncii: „Este loc de mai mult"

0
0
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat vineri, că de la începutul anului în curs, în România au apărut circa 100.000 de noi locuri de muncă, mai ales pe perioadă nedeterminată, ceea ce reprezintă un lucru încurajator.

„De la 1 ianuarie 2021 până în acest moment, în România au apărut aproximativ 100.000 locuri de muncă. Avem aproximativ 100.000 de salariaţi şi cam tot atâtea contracte de muncă pe perioadă nedeterminată.

Acest trend este un trend încurajator şi vreau să vă spun că o creştere semnificativă a numărului de locuri de muncă s-a realizat în ultimele două luni, cu aproximativ 20.000 de locuri de muncă nou create pe lună, în condiţiile în care, chiar dacă este perioadă sezonieră, numărul de contracte part time a scăzut.", a declarat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă susţinută alături de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, şi de europarlamentarul Daniel Buda, transmite Agerpres.

Potrivit ministrului, cifrele ne arată că această creştere economică pe care o vedem cu toţii reflectată şi-n statisticile UE, şi-n nivelul investiţiilor şi veniturilor la bugetul statului, este întărită şi de crearea şi ocuparea de locuri de muncă. 

Aceasta a spus că, totuşi, „este loc de mai mult", mai ales pentru că la nivelul Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă sunt înregistrate în prezent, din partea angajatorilor, aproximativ 480.000 de locuri de muncă necesar a fi angajate, şi 200.000 de cereri de locuri de muncă, din partea oamenilor care vor să intre în piaţa muncii.

Raluca Turcan a participat, vineri, la deschiderea Bursei locurilor de muncă organizată de AJOFM Cluj, unde s-au oferit 1.800 locuri de muncă, dintre care pentru 850 au fost selectaţi candidaţi, iar 278 de locuri de muncă au fost ocupate pe loc.

Ministrul Raluca Turcan a vizitat, vineri, şi agenţii economici clujeni Emerson şi Terapia şi a avut o întâlnire de lucru cu şefii instituţiilor deconcentrate din subordinea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale. 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri