CFR lansează licitații de peste 7 miliarde de lei pentru modernizarea liniei CF Craiova - Caransebeș

0
Publicat:

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA a lansat licitaţiile pentru modernizarea infrastructurii feroviare pe Lotul 3 Igiroasa - Drobeta Turnu Severin şi Lotul 6 PO Poarta - Caransebeş, aferente obiectivului major de investiţii Modernizarea tronsonului Craiova - Drobeta Turnu Severin - Caransebeş.

foto reparații șine cale ferată
CFR lansează licitații de peste 7 miliarde de lei pentru modernizarea liniei CF Craiova - Caransebeș

Potrivit unui comunicat al CFR SA, valoarea totală estimată a celor două contracte este de 7,35 miliarde lei fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din Fonduri Externe Nerambursabile, aferente Programului Transporturi (PT) 2021 - 2027.

Durata de implementare a fiecărui contract este de 72 luni, din care 12 luni pentru proiectare şi 60 de luni pentru execuţie.

Achiziţiile publice pentru Loturile 3 şi 6 prevăd proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare pe un traseu de circa 78,4 km, din lungimea totală a tronsonului.

Conform sursei citate, pentru Lotul 3 valoarea estimată a contractului este de 5,167 miliarde lei, fără TVA, iar pentru Lotul 6 valoarea estimată a contractului este de 2,208 miliarde lei, fără TVA.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 1 iulie 2024.

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA administrează infrastructura feroviară publică, desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.  

Recent, CFR SA a mai lansat și licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de electrificare, reabilitare şi dublare a liniei de cale ferată Constanţa - Mangalia, o investiţie estimată la maximum 1,55 miliarde de lei, fără TVA.

Potrivit administratorului de infrastructură, investiţia la această linie de cale ferată în lungime de 43 de kilometri este finanţată din fonduri nerambursabile (FEDR), capitolul Proiecte de electrificare şi reabilitare cale ferată, cu perioadă de elaborare 2021 - 2030.

Obiectivele prioritare ale investiţiei sunt: reabilitarea/modernizarea liniei Constanţa - Mangalia, electrificare pe tronsonul Agigea Ecluză - Mangalia şi dublarea liniei Costineşti - Mangalia.

În urma lucrărilor, se va obţine o reducere a duratei de călătorie de la Constanţa la Mangalia, astfel: 36 de minute fără staţionări, 46 de minute cu 4 opriri sau 57 de minute cu 7 opriri, în condiţiile în care acum trenurile fac aproape două ore.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite