CEO-ul OpenAI promovează proiectul crypto Worldcoin după raportul de strângere de fonduri

0
Publicat:

Directorul general al OpenAI, Sam Altman, și-a dublat viziunea asupra proiectului de criptomonedă Worldcoin, după ce compania a anunțat că dorește o finanțare de 50 de milioane de dolari.

foto criptomonede
CEO-ul OpenAI promovează proiectul crypto Worldcoin Foto: Shutterstock

Worldcoin afirmă că își propune să creeze o identitate globală și o rețea financiară. Peste 2,6 milioane de persoane s-au înscris pentru a-și scana irisul cu ajutorul dispozitivelor „orb” ale Worldcoin, în schimbul unui act de identitate digital și a unor criptomonede gratuite.

Altman a apărut joi în cadrul unei sesiuni virtuale de întrebări și răspunsuri găzduite de banca de investiții FT Partners, axată pe fintech, la o săptămână după ce publicația de știri criptografice The Block a raportat că Tools For Humanity, compania din spatele Worldcoin, a încercat să strângă 50 de milioane de dolari de la investitori.

Anterior, firma a strâns 115 milioane de dolari într-o rundă de finanțare Seria C condusă de Blockchain Capital, alături de a16z crypto și Bain Capital Crypto.

Diferite autorități de reglementare, inclusiv din Marea Britanie și Germania, au declarat că analizează Worldcoin în urma lansării sale din iulie.

Noua criptomonedă lansată de CEO-ul OpenAI Sam Altman la finele lunii iulie a apărut mai întâi în orașe precum Londra, unde oameni au stat la coadă pentru a-și scana globii oculari folosind un glob argintiu.

Potrivit datelor Sky News, ei primesc în schimb niște criptomonede gratuite și se spune că aceasta este baza unei noi forme de identificare digitală concepută pentru era AI.

Consumatorii care doresc un World ID trebuie să treacă printr-un proces de scanare biometrică în persoană, care implică scanarea feței și a irisului la unul dintre „Orbs”-urile Worldcoin. Aceste Orbs sunt sfere argintii, de mărimea unui balon de fotbal, poziționate strategic în diferite locații din întreaga lume și de obicei accesibile prin programare. 

Când utilizatorii descarcă aplicația World, li se va cere să-și verifice identitatea prin crearea World ID-ului la un Orb și vor primi apoi token-ul WLD – doar pentru faptul că sunt oameni.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite