Centura Bucureşti: Pasajul Mogoşoaia ar putea fi terminat în toamnă. Care este stadiul lucrărilor la pasajele Domneşti, Berceni şi Olteniţa VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasaj Domneşti, Foto: Facebook CNAIR
Pasaj Domneşti, Foto: Facebook CNAIR

Compania de Drumuri investeşte circa 440 de milioane de lei în realizarea a patru pasaje acolo unde Centura Capitalei întâlneşte importante drumuri locale, însă, singurul proiect care pare să fie gata anul acesta este pasajul Mogoşoaia.

CNAIR a prezentat, în urmă cu câteva zile, stadiul altor trei pasaje de pe şoseaua ocolitoare a Capitalei.

„Lucrările la pasajele de pe centura Bucureşti sunt în plină desfăşurare. În 2020, s-a reuşit rezolvarea majorităţii aspectelor de ordin administrativ şi s-au stabilit calendare ale graficelor de execuţie pentru fiecare obiectiv. Săptămânal, CNAIR analizează împreună cu toţi factorii implicaţi stadiul implementării proiectelor, fiind identificate şi soluţionate eventualele probleme”, spun reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), într-o postare pe Facebook.

CNAIR mai transmite că urmăreşte şi prezintă în mod transparent activitatea permanentă de pe aceste şantiere.

Pasajul Mogoşoaia – stadiul fizic – 42%

Pasajul Domneşti – stadiul fizic – 24.98%

Pasaj Berceni – stadiul fizic – 18%

Pasajul Olteniţa – stadiul fizic – 17%

Din datele prezentate de CNAIR lispeşte însă al cincilea pasaj care ar trebui construit pe Centura Bucureşti, respectiv cel de la Cernica. Acesta este inclus în contractul cu Tirrena Scavi, pentru lărgirea la patru benzi a sectorului cuprins între DN2 – A2.

Potrivit Digi 24, cu o lungime de 800 de metri, pasajul de la Mogoşoaia va muta actuala Şosea de Centură a Capitalei cu ale sale patru benzi peste giratoriul de la intersecţia cu DN1A. 

Conform ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, lucrările vor fi gata la 1 octombrie, cu şapte luni mai devreme decât termeul din contract, constructorul realizând deja 42% din lucrările necesare. Valoarea lucrărilor depăşeşte suma de 32 de milioane de lei.

VIDEO CNAIR

Alte trei pasaje sunt în lucru pe centura de sud: la Domneşti şi la intersecţiile cu Şoselele Berceni şi Olteniţa. Toate trei au forma unor sensuri giratorii suspendate astfel încât să poată fi ocolită şi linia de cale ferată lipită de actuala centură. Toate au termen de finalizare 2022.

La pasajul de la Domneşti, constructorul a realizat un sfert din lucrările necesare. În prezent se lucrează nu doar la relocarea utilităţilor, montarea grinzilor pe breteaua de coborâre spre Bucureşti şi a pilonilor aferenţi bretelelor înspre şi dinspre Domneşti, ci şi la realizarea noii porţiuni carosabile a Şoselei de Centură, care va urma să treacă pe sub pasajul suspendat. Valoarea lucrărilor este de circa 92 de milioane de lei. 

Proiectele de la Berceni şi Olteniţa presupun, pe lângă realizarea unor pasaje, şi dublarea actualei centuri pe porţiuni de câţiva kilometri. La pasajul de la Berceni, constructorul încă aşteaptă autorizaţia de construire pentru porţiunea care se află în sectorul 4. Ea ar putea veni luna aceasta sau la început de iunie. Stadiul lucrările este aproape de 20%. Valoarea lucrărilor depăşeşte 146 milioane de lei. 

Şi la pasajul Olteniţa, stadiul fizic este unul similar: 17%. Şi aici se lucrează la canalizarea pluvială, precum şi la structurile aferente pasajului. Valoarea lucrărilor este de circa 170 milioane de lei. Compania de Drumuri estimează că pasajul va fi gata anul viitor.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite