Cele mai scumpe apartamente cu trei camere din Bucureşti se găsesc în zona Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apartamentele din zonele centrale s-au scumpit cel mai mult în Bucureşti  Foto Mediafax
Apartamentele din zonele centrale s-au scumpit cel mai mult în Bucureşti  Foto Mediafax

Cele mai ridicate preţuri solicitate pentru apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti rămân în zona centrală, Unirii, cu 127.000 de euro, potrivit Indexului imobiliar al ZF, realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker, pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic.

Zona s-a distanţat de Aviaţiei şi Victoriei, faţă de care diferenţa a crescut la 12.000 de euro, de la 2.000 de euro în perioada similară a anului trecut, transmite Mediafax.

În Berceni şi Militari apartamentele s-au scumpit în februarie cu 2.000 de euro, acestea fiind totodată şi cele mai „lichide“ zone din punctul de vedere al ofertei de apartamente aflate la vânzare. De partea cealaltă, în Iancului a fost înregistrat cel mai mare declin.

Piaţa imobiliară ar putea fi afectată în acest an de decizia adoptată de unele bănci, care au început deja o adevărată revoltă pe segmentul creditelor imobiliare, majorând chiar şi la 50% avansul pentru un credit ipotecar, lista fiind completată recent şi de BRD, după ce a majorat avansul pentru creditele ipotecare în euro la 50%, urmând exemplul celor de la Alpha şi Raiffeisen.

Dacă exemplul acestor bănci de a majora avansul cerut clienţilor pentru credite imobiliare va fi urmat şi de altele, iar unii dezvoltatori se aşteaptă ca acest lucru să se întâmple în perioada următoare, atunci pe piaţa imobiliară va apărea un blocaj, consideră jucătorii din piaţa de real estate.

Aceştia estimează că în scenariul cel mai rău în piaţa imobiliară va apărea un blocaj în următorii doi ani, până când băncile ar putea modifica strategia dacă efectul dării în plată nu va fi unul negativ asupra activităţii lor.
 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite