Cel puţin 40 de benzinării OMV şi Petrom vor avea staţii de încărcare pentru vehicule electrice până la finalul lui 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Ford România
Foto: Facebook Ford România

OMV Petrom va instala, până la finalul lui 2022, cel puţin 40 de staţii de reîncărcare pentru maşini electrice, în benzinăriile OMV şi Petrom, în parteneriat cu Renovatio, operatorul celei mai mari reţele de statii de reincarcare pentru vehiculele electrice din Romania.

Potrivit OMW Petrom, toate locaţiile vor avea cel puţin o staţie de reîncărcare cu o putere de minim 50kW, iar cel puţin 20 dintre acestea vor avea staţii de reîncărcare cu o putere instalată de 350 de kW. Acestea din urmă vor forma cea mai extinsă reţea de staţii de reîncărcare ultra rapidă din România.

„Un ciclu de reîncărcare a bateriei unui autovehicul electric variază în funcţie de configuraţia bateriei şi de compatibilităţile tehnologice ale autovehiculului cu soluţia de încărcare. Ţinta acestor puncte de realimentare este de a permite conducătorilor vehiculelor electrice sa fie înapoi la drum în mai puţin de 20 de minute. Staţiile de reîncărcare vor fi amplasate cu prioritate de-a lungul coridoarelor din Reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T) din România, cât şi în zone urbane.”, transmit reprezentanţii OMW Petrom.

„Mobilitatea electrică este un proiect pe termen lung şi vine în întâmpinarea unei cereri tot mai variate pentru transportul rutier. În ultima perioadă, vedem că din ce în ce mai mulţi români optează pentru autovehicule electrice şi hibride. 

Chiar dacă în România, în prezent, numărul acestor vehicule este redus, perspectivele sunt ca mobilitatea electrică să devină o opţiune pe scară largă, în special pe distanţe scurte. Iar noi ne pregătim să asigurăm, în următorii ani, infrastructura necesară pentru diverse opţiuni de mobilitate.”, transmite Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Downstream Oil.

În acelaşi context, Alexandru Teodorescu, Managing Partner Renovatio, a declarat: „Sustenabilitatea este conceptul care stă la baza activităţii Renovatio fie că vorbim de proiecte de energie regenerabilă, furnizarea de energie verde către clienţii noştri sau serviciile de încărcare pentru vehiculele electrice. Credem în mobilitatea electrică şi dezvoltăm infrastructura de staţii de încărcare rapidă la nivel naţional. 

Am construit reţeaua e-charge pentru clienţii care îşi desfăşoară activitatea într-un ritm alert, pentru care timpii reduşi de încărcare şi proximitatea staţiilor sunt o nevoie cotidiană. În acest fel, ne aducem contribuţia la obiectivul strategic european de reducere al emisiilor de carbon la care a aderat şi ţara noastră.”

În urmă cu patru ani, OMV Petrom a fost prima companie de energie din România care, în cadrul unui proiect pilot, a instalat prima staţie de reîncărcare rapidă pentru maşinile electrice, într-o staţie de distribuţie carburanţi OMV.

În anul 2020, OMV Petrom a anunţat că va instala, până la finalul anului 2021, alte 40 de staţii de reîncărcare în staţii de distribuţie OMV şi Petrom din România şi Bulgaria.   

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite