Cel mai mare producător de iPhone-uri reia producţia în două fabrici din China, pentru a evita o criză a livrărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foxconn redeschide două mari fabrici din China. Foto Badische-zeitung.de
Foxconn redeschide două mari fabrici din China. Foto Badische-zeitung.de

Foxconn, principalul producător de iPhone-uri, a obţinut luni acordul autorităţilor din China pentru redeschiderea a două fabrici mari, închise din cauza coronoavirusului, şi reluarea producţiei chiar dacă au revenit la muncă doar 105 dintre angajaţi.

Foxconn, cel mai mare producător de dispozitive electronice pe bază de contract, a obţinut aprobare pentru reluarea activităţilor la fabrici din oraşul Zhengzhou, din estul Chinei, şi din Shenzhen, în sudul ţării, a spus sursa citată de Reuters şi news.ro.

Cele doua fabrici reunesc majoritatea liniilor de asamblare de iPhone-uri ale Foxconn, iar menţinerea suspendării producţiei ar afecta livrările la nivel global.

Foxconn a refuzat să comenteze.

În Zhengzhou, aproximativ 16.000 de persoane, respectiv sub 10% din forţa de muncă, au revenit luni la fabrică, iar la Shenzhen circa 20.000, de asemenea 10% din forţa de muncă, a spus sursa.

“Fabrica din Shenzhen şi-a anunţat angajaţi isă revină mâne la lucru”, a spus persoana.

”Activităţile vor fi reluate în etape, în mod ordonat. Dar dificultăţile mari voe continua după reluarea producţiei, din cauza situaţiei grame a epidemiei”, potrivit sursei.

Firma de cercetare a pieţei Trendforce a redus luni estimarea sa privind producţia de iPhone-uri în primele trei luni ale anului cu circa 10%, la  41 de milioane de telefoane.

Foxconn a raportat luni o scădere de 12% a veniturilor în luna ianuarie, faţă de intervalul similar al anului trecut, la 364,6 miliarde de dolari taiwanezi (12 miliarde dolari). Compania nu a publicat alte date.

Acţiunile Foxconn au scăzut luni cu până la 2,4%, peste declinul de 0,3% al pieţei.

Huawei, cel mai mare producător chinez de smartphone-uri, a anunţat săptămâna trecută că a reluat producţia de dispozitive de consum şi echipamente de telecomunicaţii şi că operaţiunile decurg normal.

Unele companii, între care Samsung Electronics, au reluat luni activităţile, dar sute de alte fabrici şi magazine la nivelul întregii ţări continuă să fie închise.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite