Cel mai dorit job din România, la pachet cu un salariu de 6.000 de euro. Ce companii oferă noi locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
locuri de munca angajari cereri anunturi

În luna octombrie a acestui an, interesul candidaţilor de a-şi schimba jobul s-a menţinut la acelaşi nivel cu luna anterioară, în timp ce volumul total de aplicări pentru un alt job a crescut doar cu 6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

În luna octombrie, joburile din domeniile financiar - contabilitate, inginerie şi medical & pharma ocupă primele trei poziţii în topul căutărilor efectuate de către candidaţii români, cu peste 80.000 de căutări în total. Surpriza lunii octombrie vine din domeniul resurse umane, unde angajaţii specializaţi au înregistrat peste 21.000 de căutări de joburi, fiind mai preocupaţi de perspectiva unui job nou decât cei din domenii precum transport sau vânzări, al căror interes a fost mult mai constant pe parcursul acestui an, se arată într-o analiză efectuată de BestJobs. 

Alte domenii ce au înregistrat un număr mare de candidaţi care şi-au căutat joburi în luna octombrie sunt transport (peste 20.000 de căutări), vânzări (peste 15.000 de căutări) sau juridic (peste 13.000 de căutări). 

Cel mai dorit job: director de fabrică, cu salariu de peste 6.000 euro

Cel mai râvnit job în luna octombrie, cu aproape 1.000 de aplicanţi, a fost cel de Director de fabrică pentru o companie românească din vestul ţării, care oferea un salariu de peste 6.000 euro brut. Alte joburi care s-au bucurat de un interes crescut din partea candidaţilor, în luna octombrie, au fost: BRD Finance IFN SA - Agent Servicii Clienţi (914 aplicanţi), Deichmann - Asistent vânzări (827 aplicanţi) şi BCR - Partener Servicii Clienţi (701 aplicanţi).

Enel, Coca Cola HBC şi Deichmann au atras cei mai mulţi candidaţi în luna octombrie, cu peste 9.000 de aplicanţi

Topul companiilor cu cele mai multe aplicări este condus în luna octombrie de către Enel (3.577 aplicanţi), Coca Cola HBC (2.295 aplicanţi) şi Deichmann (2.207 aplicanţi). Următoarele poziţii din top sunt ocupate de Raiffeisen Bank (2.181 aplicanţi), Continental Automotive Group (2.046 aplicanţi), Oracle (1.838 aplicanţi), Kaufland (1.710 aplicanţi), Banca Transilvania (1.621 aplicanţi), First Bank (1.472 aplicanţi) şi Adidas România (1.456 aplicanţi).

Continental Automotive Group a fost în topul preferinţelor candidaţilor pentru două luni la rând

Şi în luna octombrie au existat candidaţi care au ales să aplice direct pe paginile de profil ale companiilor angajatoare de pe BestJobs. Astfel, Continental Automotive Group s-a bucurat două luni la rând de atenţia candidaţilor, primind 156 de aplicări spontane doar în luna octombrie. Alte companii care au primit aplicări direct au fost Deichmann, cu 151 aplicări spontane, Oracle, cu 144 aplicări spontane, Enel, cu 140 aplicări spontane şi Regina Maria, cu 135 aplicări spontane. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite