Cea mai mare agenţie de turism online intră în insolvenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
paravion

Paravion, cea mai mare agenţie de turism online din România, va intra în insolvenţă, pe fondul problemelor politice şi, implicit, de securitate din Turcia.

„Agenţia de turism online Paravion, prezentă inclusiv în Turcia cu portalul Bavul.com, va intra în restructurare începând cu 8 august 2017. Decizia vine ca urmare a scăderii dramatice a business-ului desfăşurat de Paravion în Turcia, prin Bavul, pe fondul problemelor politice şi de securitate traversate de Turcia în ultimele 12 luni. Reprezentanţii companiei se aşteaptă ca agenţia să nu fie afectată, turiştii putând face în continuare rezervări de bilete de avion, cazare şi achiziţii de vacanţe pe Paravion.ro”, a transmis compania.

Compania a cumpărat în anul 2014 portalul turistic Bavul.com din Turcia, iar el reprezintă astăzi o treime din afacerea companiei. Însă afacerile Paravion au scăzut semnificativ odată cu criza politică declanşată de puciul ratat din Turcia, care a adus pierderi de mai multe milioane de euro.

„Prima jumătate a anului a confirmat instabilitatea, situaţia din Turcia devenind şi mai dificilă. Deprecierea puternică a lirei turceşti din ultimul trimestru al anului 2016, de peste 30%, s-a tradus printr-un declin al vânzărilor internaţionale de bilete de avion şi al marjei de profit din Turcia în 2017. Astfel, s-a decis închiderea Bavul şi reorganizarea Paravion”, au mai spus reprezentanţii.

Portalul Bavul.com va fi astfel închis, însă turiştii pot face în continuare rezervări pe site-ul Paravion, fără a fi afectată activitatea companiei.

În 2016, pe Paravion au fost efectuate peste 175 milioane de căutari online de bilete de avion, cu o medie de 20.000 de căutari pe oră,  iar vânzările Paravion au depăşit 440.000 de bilete avion.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite