Români călători: vacanţele pentru vară, mai bine vândute online decât în 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la sezonul vacanţelor mai sunt câteva luni bune, dar sunt români care deja au profitat de ofertele „early booking“ pentru vara anului 2017.

Faţă de anul precedent, vânzările sunt cu 20% mai mari, dar destinaţiile preferate nu s-au schimbat prea mult. Sunt în continuare populare insulele greceşti - Lefkada, Skiathos, Rhodos sau Kos, dar apare în preferinţe şi Sardinia. O explicaţie pentru această „grabă“ e şi că reducerile sunt mai consistente în primele luni ale anului şi scad treptat pe măsură ce data la care se plasează rezervările se apropie de datele de călătorie.

Ritmul alert de achiziţie a pachetelor „early booking“ va fi menţinut cel puţin până la sfârşitul lunii aprilie, estimează Paravion, cea mai mare agenţie de turism online din România. Astfel, turiştii profită de preţuri mai mici cu până la 25% faţă de cele cumpărate în plin sezon. În ianuarie, cele mai multe pachete rezervate au fost pentru lunile de vârf de sezon, respectiv iulie şi august.

Odată cu interesul mai mare pentru cumpărarea pachetelor de vacanţă din timp, au fost actualizate şi preferinţele. Pentru 2017, sunt căutate şi destinaţii care oferă servicii exclusiviste, cum se întâmplă în Santorini, Sardinia şi Gran Canaria.

Turiştii aleg să se cazeze la hoteluri şi resorturi de lux şi pun mai mult preţ pe confort şi pe opţiunile suplimentare. Astfel, pentru un sejur în Zakynthos clienţii au plătit aproximativ 370 de euro per persoană, iar preţul include biletul de avion dus-întors şi cazare cu mic-dejun pentru şapte nopţi, la hoteluri de trei stele. În Sardinia, destinaţie luată în calcul de tot mai mulţi turişti, preţul ajunge la circa 800 de euro de persoană, iar cazarea e pentru şapte nopţi la hotel de patru stele şi mic-dejun inclus.

Există însă şi preţuri mai mari şi au fost clienţi care au dorit aşa ceva. Astfel, reprezentanţi Paravion au declarat pentru „Adevărul“ că cel mai mare pachet „early booking 2017“ a costat 1.830 de euro de persoană, redus de la 2.075 de euro.

Cei care l-au ales primesc şapte nopţi la un hotel de cinci stele în Algarve, Portugalia. Camera oferă vedere la ocean, micul-dejun este inclus, iar plecarea este la sfârşitul lunii iulie. Toate aceste pachete, care mai scumpe, care mai ieftine, sunt preferat de cei care şi-au făcut un obicei din a-şi petrece vacanţa de vară în afara ţării. Mai mult, obiceiurile de vacanţă s-au schimbat considerabil în ultimii ani. Turiştii sunt mult mai organizaţi, cercetează mai mult locurile şi îşi planifică mai în detaliu concediul.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite