Ce se va întâmpla cu dobânda BCE până în 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banca Centrală Europeană a scăzut la 0% dobânzile oferite la depozitele overnight pentru a forța băncile să reia creditarea

Dobânda de politica monetară a Băncii Centrale Europene este de aşteptat să rămână la nivelul actual, cel puţin până în vara anului 2019, a declarat, marţi, Peter Praet, membru al Comitetului executiv al BCE, la o conferinţă de la Banca Naţională a României (BNR).

„Dobânda de politica monetară a Băncii Centrale Europene este de aşteptat să rămână la nivelul actual, cel puţin până în vara anului 2019 şi cât timp este necesar pentru a ne asigura că evoluţia inflaţiei rămâne aliniată la aşteptările noastre actuale privind o ajustare susţinută”, a spus oficialul BCE în prelegerea privind menţinerea stabilităţii preţurilor prin politici monetare neconvenţiale, scrie Agerpres.

La şedinţa din 14 iunie, Banca Centrală Europeană a decis să menţină nemodificată dobânda de politica monetară, aşa cum se aşteptau analiştii.

Praet s-a alăturat Băncii Centrale Europene în calitate de membru al Comitetului executiv în 2011. Este responsabil pentru economie şi resurse umane, buget şi organizare.

Înainte de aderarea la BCE, Peter Praet a lucrat între 2000 şi 2011 pentru Banca Naţională a Belgiei în calitate de director executiv pentru cooperare internaţională, stabilitate financiară şi supraveghere a infrastructurilor financiare şi a sistemelor de plăţi. Între 2002 şi 2011, el a fost, de asemenea, membru al Comitetului de conducere al Comisiei bancare, financiare şi de asigurări belgiene, unde a fost responsabil pentru politica prudenţială în domeniul bancar şi al asigurărilor.

Peter Praet a fost şef al cabinetului pentru ministrul belgian de finanţe din 1999 până în 2000, în calitate de economist-şef al Générale de Banque şi Fortis Bank în perioada 1988-1999. A fost profesor de economie la Université libre de Bruxelles din 1980 până în 1987. De asemenea, a lucrat ca economist la Fondul Monetar Internaţional între 1978 şi 1980.

Profesorul Praet a absolvit Université libre din Bruxelles, cu diplomă în economie, licenţiat în economie în 1972 şi doctor în economie în 1980. În prezent, predă despre bani şi servicii bancare la Université libre de Bruxelles.

Peter Praet a lucrat, de asemenea, în mai multe comitete internaţionale la nivel înalt, printre care: Comitetul de la Basel privind supravegherea bancară; Comitetul pentru sistemele de plăţi şi de decontare; Comitetul pentru sistemul financiar global; Comitetul Supraveghetorilor Bancari Europeni, care mai târziu a devenit Autoritatea Bancară Europeană. El a fost primul supleant al Consiliului de administraţie al Băncii Reglementelor Internaţionale între 2000 şi 2011.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite