Cât trebuie să muncească un român pentru cel mai nou iPhone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câte zile ar trebui să muncească un român, în comparaţie cu alte naţii, pentru a-şi permite noua jucărie Apple, iPhone 11 Pro, şi care e diferenţa faţă de anul trecut?

Răspunsurile vin de la compania compania internaţională Picodi, care a realizat o analiză care compară preţul noului smartphone iPhone 11 Pro (modelul 64 GB) cu un salariu obişnuit în diferite ţări ale lumii, pentru a număra zilele necesare de muncă în scopul permiterii achiziţionării unui astfel de dispozitiv.

Preţul oficial al noului iPhone 11 Pro (modelul 64 GB) în România este de 5399,99 lei. Dacă luăm în considerare că un salariu obişnuit în ţara noastră, conform Institutului Naţional de Statistică, este de 5.091 lei brut (3.119 net), un român, statistic, trebuie să lucreze 36,4 zile, pentru a-şi putea permite achiziţionarea noului iPhone (fără a lua în considerare alte costuri de zi cu zi). Aceasta reprezintă cu 5,3 zile mai puţin faţă de anul trecut.

Primele locuri în clasament au fost ocupate de Elveţia, SUA şi Luxemburg, unde raportul dintre preţurile unui iPhone 11 Pro şi un salariu obişnuit este cel mai convenabil. Statistic un elveţian va putea pune suficienţi bani deoparte pentru un iPhone 11 în numai 4,8 zile, un american – în 5,8 zile, iar un luxemburghez – în 6,7 zile.

Anti-recordul îi aparţine Ucrainei: în această ţară, un locuitor obişnuit trebuie să economisească pentru un iPhone 11 Pro timp de 96,7 zile.

Imagine indisponibilă
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite