Cât te costă chiria în apartamente din marile oraşe ale României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
imigranti chirii foto reuters

Piaţa închirierilor de locuinţe s-a menţinut destul de stabilă din punctul de vedere al preţurilor solicitate de proprietari, arată o analiză realizată de Imobiliare.ro.

Dintre marile centre regionale ale ţării, doar Cluj-Napoca a consemnat o uşoară variaţie: aici, chiria medie solicitată pentru un apartament cu două camere de tip confort 1 (construit între anii 1980 şi 2000) s-a diminuat uşor, de la 400 la 390 de euro pe lună, arată analiza.

În ciuda acestei scăderi, oraşul de pe Someş continuă să aibă cel mai ridicat nivel al chiriilor la nivel naţional, în condiţiile în care proprietarii din Bucureşti şi-au menţinut aşteptările constante, la o valoare de 350 de euro pe lună pentru o asemenea unitate locativă.

După un uşor avans consemnat în trimestrul al doilea de capitala Moldovei, Iaşi, aceasta se situează la un nivel similar al chiriilor cu Timişoara şi Braşov. Astfel, un apartament cu două camere poate fi închiriat, în aceste trei centre regionale, cu aproximativ 300 de euro pe lună.

În mod interesant, aşteptările proprietarilor din Constanţa sunt similare cu ale celor din Târgu Mureş, Sibiu, Tulcea şi Ploieşti, ajungând la 250 de euro pe lună pentru o unitate locativă bicamerală.

Cele mai mici chirii dintre reşedinţele de judeţ ale ţării se găsesc, în continuare, în Drobeta Turnu-Severin, unde preţul mediu solicitat pentru un apartament cu două camere a rămas 150 de euro pe lună. Şi pretenţiile proprietarilor din Reşiţa s-au menţinut constante în ultimul trimestru, la o valoare de 165 de euro pe lună, însă ale celor din Sfântu Gheorghe s-au majorat de la 168 la 176 de euro pe lună. Chirii mai mici decât în capitala Covasnei se găsesc acum în Zalău (175 de euro pe lună), Slobozia (172 de euro pe lună) şi Râmnicu Vâlcea (170 de euro pe lună).

Top cele mai mari chirii:

Cluj-Napoca – 390 euro

Bucureşti – 350 euro

Timişoara, Braşov, Iaşi – 300 euro

Top cele mai mici chirii:

Drobeta Turnu Severin – 150 euro

Reşiţa – 165 euro

Râmnicu Vâlcea – 170 euro

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite