Cât costă un brad de Crăciun în această iarnă. Zeci de mii de pomi, scoşi la vânzare de Romsilva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Romsilva
Foto: Facebook Romsilva

Romsilva a anunţat, miercuri, că scoate la vânzare înaintea sărbătorilor aproape 34.000 de brazi de Crăciun. Potrivit sursei citate, preţurile pornesc de la 15 lei pentru un molid de până la 1,3 metri şi ajung la 35 de lei pentru un brad de 2-3 metri.

„În perioada Sărbătorilor de Iarnă, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva oferă spre vânzare 33.996 Pomi de Crăciun, cea mai mare parte fiind recoltaţi din culturi specializate din pepinierele silvice proprii”, au transmis reprezentanţii Romsilva.

Sursa citată a precizat că, dintre pomii scoşi la vânzare, 22.551 sunt din specia brad şi 11.445 din specia molid sau alte specii de răşinoase, iar solicitările pentru exemplare de peste 3 metri înălţime sunt considerate comenzi speciale.

Compania anunţă că pomii de Crăciun sunt vânduţi de către ocoalele silvice din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, iar persoanele fizice au prioritate la achiziţionarea acestora.  

„Dacă pomii de Crăciun sunt vânduţi de unităţile din subordinea Romsilva în pieţe sau alte locuri amenajate, la aceste preţuri se adaugă şi costurile de transport, manipulare şi depozitare”, au precizat reprezentanţii companiei.  

Potrivit unei analize Reuters, est-europenii strâng cureaua de Crăciun pe măsură ce efectele inflaţiei se fac simţite tot mai mult. În acest context, specialştii anunţă că, în Bucureşti, preţul unui brad de împodobit a crescut în 2021 şi cu 30%. 

Conform sursei citate, ca milioane de alţi oameni, un muncitor în construcţii din Bucureşti resimte şi el efectul inflaţiei care a cuprins toată Europa Centrală şi de Est, consecinţă a problemelor legate de lanţul de aprovizionare, o piaţă a forţei de muncă tot mai restrânsă şi presiunea inflaţiei asupra salariilor.

„O sută de lei (pentru un pom de Crăciun) este prea mult pentru mine acum. Pare tot mai greu să găsesc un brad potrivit anul ăsta”, a spus Matei Susnea, tată a doi copii. „Toate preţurile au crescut foarte repede.”, a mai precizat acesta, informează Digi24.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite