Carlyle Group a finalizat preluarea operaţiunilor din România ale Sterling Resources. Fondul controlează acum trei perimetre din Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul american de investiţii Carlyle Group a finalizat preluarea operaţiunilor din România ale companiei petroliere Sterling Resources, acesta controlând acum trei perimetre pe platforma continentală a Mării Negre prin intermediul societăţii Black Sea Oil & Gas.

Aceasta din urmă este, de fapt, fosta compania Midia Resources SRL, filiala locală a Sterling Resources.

„Portofoliul companiei este alcătuit din trei perimetre deţinute în platforma continentală a Mării Negre, având o suprafaţă totală de 5.000 km2: XIII Pelican, XV Midia (Mică Adâncime) şi EX-25 Luceafărul, care conţin descoperirile de gaze Ana, Doina, Luceafărul şi Eugenia“, a anunţat joi compania.

Black Sea Oil & Gas arată că se va concentra „îndeosebi asupra depăşirii provocărilor cu care se confruntă proiectele de dezvoltare offshore din Marea Neagră şi identificării unor noi oportunităţi în România şi în regiune“.

Sterling Resources anunţa în luna martie că a vândut operaţiunile deţinute în România către Carlyle International Energy Partners, o companie afiliată fondului american Carlyle Group, tranzacţia ridicându-se la 42,5 milioane de dolari.

Ulterior, în luna iunie, Sterling a anunţat că a vândut o participaţie de 40% la perimetrul Muridava din Marea Neagră, tot din România către Petroceltic. Aceasta din urmă anunţa, la rândul său, a vândut ulterior activele din România, prin intermediul cărora deţinea licenţe de operare pentru două concesiuni din Marea Neagră, către compania GVC Investment.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite