Care sunt mărcile străine a căror plecare e regretată de ruși?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Populația Federației Ruse consideră că IKEA este cea mai mare pierdere dintre mărcile străine care au părăsit piața rusă, reiese din datele unui sondaj al platformei financiare online Webbankir, difuzat de agenția rusă de știri TASS.

Ikea este cea mai regretată marcă de produse, care a plecta din Rusia. Foto: Arhiva Adevărul
Ikea este cea mai regretată marcă de produse, care a plecta din Rusia. Foto: Arhiva Adevărul

„44,1% dintre respondenți au raportat că nu regretă plecarea niciunui brand. În același timp, pentru restul, IKEA a fost cea mai mare pierdere, cu 27,2% dintre respondenți. Alte mărci populare a căror plecare este regretată includ Samsung (23,8 %), Adidas (17,3%), Apple (15,8%) și Coca-Cola (15,3%)”, se arată în studiu.

14,9% dintre respondenți regretă că H&M a părăsit piața rusă, Nike - 14,4%, McDonald's - 8,9%.

image

Potrivit studiului, consumatorii și-au exprimat regretul și pentru mărci care comercializau sau fabricau anumite grupuri de produse precum mașini și piese de schimb pentru acestea (36,8%), medicamente (28,4%), aparate electrocasnice și electronice (22,3%). 

Ieșirea mărcilor străine afectează în egală măsură categorii precum bunuri de larg consum (articole de igienă personală, produse chimice de uz casnic, baterii, vase etc.) și haine și încălțăminte - acest lucru a fost afirmat de 21,9% dintre respondenți.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite