Care sunt cele mai bune aeroporturi din lume pentru 2024

0
Publicat:

În fiecare an, Skytrax evaluează companiile aeriene și aeroporturile dinîntreaga lume în baya unor chestionare la care răspund călătorii şi întocmeşte un clasament cu cele mai bune aeroporturi din lume.

O tânără priveşte panoul cu ora de decolare a avioanelor pe un aeroport
Skytrax a întocmit un clasament cu cele mai bune aeroporturi din lume

Pentru 2024 onoarea îi revine aeroportului din Qatar, care este cunoscut pentru design-ul său ultramodern, terminale ușor de navigat și cumpărături de ultimă generație.

Singapore (SIN) a avut titlul în 2023 și 2020, în timp ce Doha (DOH) l-a avut în 2022 și 2021.

Anul acesta, [Aeroportul Internațional Hamad] își sărbătorește al zecelea an de operațiuni și suntem cu adevărat onorați că pasagerii ne-au votat cel mai bun aeroport din lume pentru a treia oară”, a declarat directorul general al Qatar Airways Group, Badr Mohammed Al Meer, într-un comunicat. afirmație. „Așteptăm cu nerăbdare să continuăm să surprindem și să încântăm pasagerii creând călătorii memorabile și excepționale pentru pasageri în anii următori”, a spus el, potrivit CNN.

DOH este unul dintre numeroasele aeroporturi care oferă tururi gratuite ale orașului pentru pasagerii cu escale lungi, ceea ce i-a adus note mari de la respondenți. De asemenea, găzduiește Hotelul Oryx Airport, unde vizitatorii se pot bucura de tratamente spa, un teren de squash și o piscină de 82 de picioare.

Clasamentul Skytrax a fost anunțat la World Airport Awards de la Frankfurt, Germania, pe 17 aprilie. Datele pentru listă au fost colectate între august 2023 și martie 2024 de la persoane de peste 100 de naționalități. Respondenții au fost chestionați pe o varietate de subiecte, de la ușurința de a trece prin punctele de control de securitate la calitatea și varietatea alimentelor și băuturii.

Aeroporturile europene domină clasamentul

Nouă dintre cele mai bune 20 de aeroporturi sunt din Europa, inclusiv Viena, Madrid și Istanbul. Dar cel mai bine clasat al grupei este Charles de Gaulle (CDG) din Paris, pe locul șase. Capitala franceză a investit masiv în modernizarea infrastructurii înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris din această vară și se pare că munca a dat roade.

Terminalul 3 al CDG a fost desemnat cel mai bun terminal low cost din lume, iar Orly din Paris (ORY) a fost desemnat cel mai bun aeroport regional din Europa.

Alte aeroporturi europene au obținut, de asemenea, premii de la Skytrax. Aeroportul Roma Fiumicino (FCO) a obținut premiul pentru cea mai bună procesare de securitate aeroportuară din lume, Aeroportul Zurich (ZRH) a fost desemnat cel mai bun din clasă în divizia de 20-30 de milioane de pasageri pe an, iar Aeroportul Helsinki-Vantaa (HEL) s-a clasat pe cel mai înalt loc la categoria 20 milioane de pasageri anual.

Japonia strălucește

Șapte dintre primele 20 de aeroporturi Skytrax sunt în Asia. Ambele hub-uri din Tokyo, Haneda (HND) și Narita (NRT), au aterizat în top 10, Haneda cu un loc înaintea aeroportului său frate pe locul patru.

Noul aeroport Chitose din Sapporo (CTS) a câștigat premiul pentru cel mai îmbunătățit aeroport din lume, în timp ce Aeroportul Internațional Chubu Centrair din Nagoya (ONG) a fost desemnat cel mai bun din clasă pentru aeroporturile cu 5-10 milioane de pasageri pe an.

În total, 570 de aeroporturi au fost evaluate în întreaga lume.

Aeroportul Internațional Vancouver (YVR) a fost încoronat cel mai bun aeroport din America de Nord.

Dedesubt, Aeroportul Melbourne (MEL) a primit cea mai mare onoare pentru regiunea Australia-Pacific.

Aeroportul Internațional Indira Gandhi (DEL) din Delhi a fost numit cel mai bun aeroport din India.

Aeroportul Cape Town (CPT) a câștigat premiul pentru cel mai bun aeroport din Africa, precum și recunoașterea pentru faptul că este aeroportul african cu cel mai bun serviciu de personal. Aeroportul Internațional King Shaka (DUR) din Durban a fost câștigătorul la categoria aeroporturilor cu sub cinci milioane de pasageri anual.

Aeroportul Internațional El Dorado (BOG), care deservește Bogota, Columbia, a fost votat cel mai bun aeroport din America de Sud, în timp ce Aeroportul Panama Tocumen (PTY) a câștigat onoarea celui mai bun aeroport pentru America Latină și Caraibe.

Cele mai bune aeroporturi din lume pentru 2024

1. Aeroportul Doha Hamad

2. Aeroportul Singapore Changi

3. Aeroportul Seul Incheon

4. Aeroportul Tokyo Haneda

5. Aeroportul Tokyo Narita

6. Aeroportul Paris Charles de Gaulle

7. Aeroportul Dubai

8. Aeroportul München

9. Aeroportul Zürich

10. Aeroportul Istanbul

11. Aeroportul Hong Kong

12. Aeroportul Roma Fiumicino

13. Aeroportul Viena

14. Helsinki-Vantaa

15. Madrid-Barajas

16. Aeroportul Centrair Nagoya

17. Aeroportul Vancouver

18. Aeroportul Kansai

19. Aeroportul Melbourne

20. Aeroportul Copenhaga

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite