Când vom putea călători pe insulele greceşti. Planul în trei etape anunţat de autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grecia plănuieşte să permită călătoriile către insule în trei etape, care se vor încheia la 1 iunie, a anunţat ministrul de Interne, potrivit Greek Reporter.

Călătoria de pe continent spre insule a fost interzisă pentru a preveni răspândirea coronavirusului în locuri unde unităţile medicale sunt insuficiente.

Cu toate acestea, întrucât guvernul relaxează măsurile restrictive, călătoriile către insule vor începe treptat, întrucât răspândirea COVID-19 s-a redus semnificativ.

Prima etapă de călătorie către insule, pe mare sau pe calea aerului, se va adresa persoanelor care deţin afaceri în turism pe insule sau sunt profesori înlocuitori.

A doua etapă va demara luni, 18 mai, când muncitorii din turism şi alţi angajaţi esenţiali vor putea călători în insule, cu condiţia să aibă acte de la angajator.

Dacă totul merge bine până atunci, accesul la insule va fi gratuit pentru călătorii greci şi străini începând cu 1 iunie. Autorităţile spun că, dacă totul merge bine, călătoriile fără restricţii în insule ar putea reîncepe pe 25 mai.

Ministerul de Interne subliniază, de asemenea, că vor exista măsuri stricte în ceea ce priveşte mijloacele de transport, cum ar fi un număr maxim de pasageri, locuri, etc.

Înainte de a se îmbarca pe o navă sau un avion, va fi verificată temperatura pasagerilor, în timp ce fiecare va trebui să completeze un chestionar privind starea de sănătate.

Navele vor avea voie să transporte doar 50% din capacitatea de pasageri, în aeronave va exista un scaun gol lângă fiecare pasager, iar în cabine va fi permis acces unei singure persoane, cu excepţia cazului în care pasagerii sunt familie.

În ceea ce priveşte călătoriile în Grecia continentală, viceministrul Protecţiei Civile, Nikos Hardalias, a anunţat vineri că deplasarea în afara localităţii de reşedinţă va fi permisă începând de luni, 18 mai, fără restricţii.

Vineri, Lufthansa a anunţat că zborurile comerciale către Atena de pe aeroportul din Frankfurt vor începe din 18 mai.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite