Vacanţă în Grecia, doar dacă eşti testat negativ pentru coronavirus. Testele vor scumpi enorm concediul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul grec al turismului a declarat joi că toţi turiştii care intenţionează să viziteze Grecia în această vară, odată ce demarează sezonul estival, la 1 iulie, trebuie să fie testaţi negativ pentru coronavirus înainte de a se urca în avionul care îi duce în această ţară, scrie Greek Reporter.

„Ideea este de a efectua teste în ţara de plecare, astfel încât oamenii aflaţi deja în avion să se simtă în siguranţă că ceilalţi pasageri au fost testaţi negativ pentru coronavirus”, a declarat Charis Theoharis pentru ziarul german Faz.

Deşi a subliniat că epidemiologii nu au luat încă o decizie finală, ministrul a declarat că „oamenii trebuie să se poată odihni şi să nu se întrebe constant pe plajă cât de mare este rata infecţiei în ţara din care vine turistul care stă sub umbrela din apropiere”.

În prezent, de exemplu, testele oferite pentru virus pe aeroportul din Viena costă 190 de euro fiecare. Prin urmare, o familie de patru persoane ar trebui să fie dispusă să plătească suplimentar 1.500 de euro în plus faţă de cheltuielile de vacanţă, dacă este obligată să facă un alt test şi la întoarcere, pentru a evita o carantină de 14 zile în ţara de origine.

Theoharis a recunoscut că acest cost suplimentar poate fi prohibitiv pentru majoritatea, dar şi-a exprimat speranţa că până în iulie vor exista teste care să coste cât mai puţin de 10 euro de persoană. „Sunt investite resurse enorme pentru a face testele mai ieftine şi mai uşor de accesat”, a subliniat el.

Ministrul a mai spus că testele „nu sunt necesare” pentru cei care se întorc acasă după vacanţa în Grecia.

„Grecia se află într-o poziţie mai bună în lupta împotriva pandemiei decât majoritatea celorlalte ţări. Numerele noastre sunt semnificativ mai mici. Acesta este motivul pentru care nu împărtăşesc cu adevărat logica testelor ulterioare”, a explicat el.

Ministrul grec a cerut tuturor guvernelor să lucreze împreună pentru o soluţie europeană la problemele legate de turism în această perioadă dificilă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite