Zero kilometri de autostradă, zero kilometri de cale ferată: Mandatul ministrului demisionar Ioan Rus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Rus a demisionat de la ministerul Transporturilor în urma declaraţiilor făcute miercuri seara la Digi 24 şi pleacă după un an în care România nu a mai avansat cu nici măcar un kilometru de autostradă.

Adevărul Financiar face o scurtă radiografie a mandatului în fruntea Transporturilor al lui Ioan Rus, care a depus jurământul în funcţia de ministru la 26 iunie 2014. În aproape un an de mandat, Ioan Rus nu a lăsat prea multe realizări în urmă, în condiţiile în care a finalizat un Master Plan pentru Transporturi care încă nu a primit girul Comisiei Europene.

O primă constatare vine chiar din zona fierbinte a investiţiilor. Rezultat: zero kilometri de autostradă şi zero kilometri de cale ferată din 26 iunie 2014 până pe 11 iunie 2015.

Dacă e să dăm crezare cifrelor din Master Plan, România ar urma să se transforme într-un şantier de dimensiuni faraonice, în condiţiile în care proiectele incluse în acesta ar necesita investiţii totale de 48,1 miliarde de euro. Spus mai simplu, România ar urma să cheltuie numai pe infrastructură peste 250 de milioane de euro lunar!

Citiţi mai departe pe www.adevarulfinanciar.ro.

EconomiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite