Camera de Comerţ Româno-Germană: Predictibilitatea deciziilor economice şi politice, criterii importante pentru investiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană susţine că nivelul investiţiilor străine directe în România depind de predicitibilitatea deciziilor economice şi politice, precum şi de stabilitatea mediului de afaceri şi a condiţiilor-cadru din economie.

”Stabilitatea juridică, predictibilitatea deciziilor economice şi politice, cât şi condiţiile-cadru economice stabile sunt pentru companiile germane criterii importante pentru un amplasament investiţional. În afară de asta, companiile germane au nevoie de stabilitate juridică şi de un mediu de afaceri stabil pentru a putea investi în continuare în România şi a crea noi locuri de muncă”, se arată într-un comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

Aceasta precizează că România este un partener strategic pentru Germania din punct de vedere economic. ”Relaţiile economice bilaterale au continuat să crească şi în 2016. Schimburile comerciale se ridică la peste 24 de miliarde de euro în primele 11 luni din 2016 (+13%), însumând 20% din totalul comerţului exterior al României. Circa 8.000 de companii germane, respectiv cu capital german, sunt active în România şi au contribuit decisiv la crearea şi siguranţa locurilor de muncă. Conform estimărilor noastre, companiile germane au peste 250.000 de angajaţi în România. Investiţiile germane directe însumează 8 miliarde de euro”, precizează  sursa citată.

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană a fost fondată în anul 2002 şi are în ca membri 550 de companii.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite