Câciu: Analizăm posibilităţile de relocare în România a unor companii din Federaţia Rusă, Belarus şi Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Câciu foto facebook

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a discutat joi, 14 aprilie 2022, la Palatul Victoria, împreunã cu premierul României, dl Nicolae-Ionel Ciucã, cu delegaţia Grupului Bãncii Mondiale în România, condusã de preşedintele David R. Malpass, despre necesitatea dezvoltãrii parteneriatului bilateral, în contextul provocãrilor economice şi sociale generate de criza din Ucraina.

Întrevederea a avut loc în marja vizitei efectuate de reprezentanţii prestigioasei instituţii bancare în ţara noastrã între 13-15 aprilie a.c., ocazie cu care sunt trecute în revistã rezultatele programelor de dezvoltare implementate de Banca Mondialã în România în cei peste 30 de ani.

”Analizãm cu mare interes posibilitãţile de relocare în România a unor companii din Federaţia Rusã, Belarus şi Ucraina şi ne dorim sprijin financiar şi logistic din partea Bãncii Mondiale. Totodatã, suntem hotãrâţi sã luãm toate mãsurile necesare pentru implicarea activã a companiilor româneşti în reconstrucţia Ucrainei. Un rol important în acest context îi revine bãncii, prin Corporaţia Financiarã Internaţionalã (IFC), în condiţiile în care situaţia geopoliticã actualã presupune elaborarea unei strategii pentru reducerea impactului sancţiunilor internaţionale impuse Rusiei asupra mediului de afaceri şi a nivelului de trai al cetãţenilor.”, a subliniat Adrian Câciu.

Ministrul Finanţelor a lãudat calitatea şi importanţa asistenţei tehnice oferite de Banca Mondialã în implementarea reformelor asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţã, care oferã multe oportunitãţi de dezvoltare şi creştere economicã prin implementarea reformelor şi a proiectelor de investiţii. De asemenea, oficialul român a amintit faptul cã în recent lansatul program guvernamental Sprijin pentru România sunt alocate pentru investiţii 60% dintr-un total de 17,3 miliarde lei. În cadrul discuţiei, a fost apreciatã funcţionarea sistemului monetar şi stabilitatea monedei naţionale pe o piaţa regionalã volatilã, ca urmare a conflictului de la graniţa de nord a ţãrii.

Reprezentanţii Bãncii Mondiale şi-au arãtat disponibilitatea de sprijinire a României în demersul strategic de aderare la OCDE, un pas vital pentru consolidarea profilului sãu economic, cu efecte pozitive în generarea de noi locuri de muncã, în diversificarea oportunitãţilor de dezvoltare şi într-un numãr mai mare de investiţii majore în economie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite