Cele mai căutate aptitudini în 2020. Ce calităţi „hard“ şi „soft“ vânează angajatorii

Cele mai căutate aptitudini în 2020. Ce calităţi „hard“ şi „soft“ vânează angajatorii

Capacitatea de a lucra în Blockchain a fost clasată în topul listei de abilităţi pe care le caută şefii la angajaţi din întreaga lume în acest an, potrivit platformei profesionale de socializare LinkedIn, citată de CNBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tehnologia a apărut pentru prima dată în 2009 odată cu naşterea criptomonedelor, dar de atunci s-a dezvoltat dincolo de acest lucru. Mai precis, posibilitatea de a stoca, valida, autoriza şi muta date pe internet prin intermediul blockchain înseamnă că acum această tehnologie este folosită pentru a stoca şi trimite în siguranţă orice bun digital. Tehnologia stochează, de asemenea, o înregistrare permanentă şi non-editabilă a introducerii datelor.

Blockchain este aptitudinea principală căutată de angajatorii care angajează în SUA, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Australia, susţine LinkedIn. Aceasta a fost pentru prima dată când blockchain a ajuns în clasamentul LinkedIn al competenţelor şi a ajuns direct pe primul loc în top.

Namrata Murlidhar, director de marketing la LinkedIn, a declarat că blockchain-ul a ieşit din „lumea cândva în umbră” a criptomonedelor pentru a deveni o „soluţie de afaceri transformatoare”.

Industriile din afara sectorului serviciilor financiare au căutat din ce în ce mai multe talente cu experienţă în blockchain, a adăugat ea, inclusiv retail, transport maritim, asistenţă medicală, agricultură şi jocuri.

LinkedIn a măsurat cererea privind aptitudinile căutate prin analizarea profilurilor utilizatorilor săi.

Cloud computing a ocupat locul doi, aceasta fiind o tehnologie care permite stocarea şi gestionarea datelor pe internet. Oamenii care lucrează în acest domeniu dezvoltă arhitectura, proiectarea şi livrarea sistemelor cloud.

Pe locul trei s-a aflat raţionamentul analitic - capacitatea de a înţelege datele şi de a descoperi informaţii care pot ajuta deciziile de afaceri.

Inteligenţa artificială (AI), care este tehnologia care dezvoltă învăţarea automată, a fost a patra cea mai solicitată abilitate „hard” căutată de angajatori.

Top 10 cele mai solicitate abilităţi „hard” la nivel global

1. Blockchain

2. Cloud computing

3. Raţionament analitic

4. Inteligenţă artificială

5. Proiectare UX

6. Analiza afacerii

7. Marketing afiliat

8. Vânzări

9. Calcul ştiinţific

10. Producţie video

Aptitudini „soft”

De asemenea, LinkedIn a clasat abilităţile „soft” – aptitudinile interpersonale pe care angajatorii le doresc cel mai mult la personalul lor. Lista arată foarte asemănător cu clasamentul din 2019, creativitatea menţinându-se pe primul loc.

Cu toate acestea, inteligenţa emoţională a apărut în top cinci. Aceasta este capacitatea de a percepe, evalua şi răspunde atât la propriile emoţii, cât şi la cele ale altora.

Top 5 cele mai solicitate abilităţi „soft” la nivel global

Creativitate

Convingere

Colaborare

Adaptabilitate

Inteligenţă emoţională

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările