Britanicii de la Vast Resources au investit peste 4,5 milioane de dolari pentru redeschiderea minelor de la Băiţa Plai şi Mănăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Compania Vast Resources are, în prezent, 180 de angajati, numărul acestora urmând să se dubleze până la finele anului 2016
Compania Vast Resources are, în prezent, 180 de angajati, numărul acestora urmând să se dubleze până la finele anului 2016

Compania minieră britanică Vast Resources a anunţat lună că a investit peste 4,5 milioane de dolari în 2015 în minele administrate la Băiţa Plai (Bihor) şi Mănăila (Suceava), banii fiind folosiţi în infrastructură, dotarea cu echipamente noi, mentenanţă, proiecte de mediu şi formarea angajaţilor.

„Suma investită până acum în proiectele din România a avut rolul de a pregăti minele şi personalul pentru reînceperea activităţii. Pe termen lung, Vast Resources va investi constant atât în proiectele miniere, cât şi în comunităţile din jurul acestora“, a declarat Andrew Prelea, preşedinte şi director executiv al Vast Resources România, potrivit Mediafax.

Odată cu începerea activităţii companiei în România, numărul de angajaţi ai celor două mine a crescut cu peste 50%. Astfel, compania are, în prezent, 180 de angajati, numărul acestora urmând să se dubleze până la finele anului 2016.

Compania de explorare şi exploatare minieră Vast Resources a reînceput activitatea în cariera Mănăilă în luna august a anului trecut, urmând ca în cursul anului 2016 să lanseze lucrările şi la Mina Băiţa. Activitatea companiei în România vizează exploatarea de materiale polimetalice, iar investiţiile pe termen lung vor avea în vedere întreţinerea şi reabilitarea minelor şi instruirea angajaţilor.

Compania Vast Resources a fost fondată în anul 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe şi Africa de Sud. În completarea activităţii din Africa, în mai 2013, Vast Resources şi-a îndreptat atenţia către România, în vederea dezvoltării strategiei de business.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite