Borza: Statul va obţine cel puţin 500 de milioane de euro pe 15% din Hidroelectrica. Va fi cea mai mare listare din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din ţară
Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din ţară

Hidroectrica va ieşi din insolvenţă în 2015 şi va fi listată la bursă în primul semestru din 2016, a declarat, la Londra, Remus Borza, administratorul judiciar al companiei, cu prilejul evenimentului Romania Investor Day.

„Va fi de departe cea mai mare listare. Statul va obţine cel puţin 500 milioane de euro pe 15% din Hidroelectrica. Nu există companie românească mai bună ca Hidroelectrica, cu EBITDA în 2014 de 65% din cifra de afaceri“, a spus Borza.

El a subliniat că Hidroelectrica a fost, în 2014, cea mai profitabilă companie din România. Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România, cu o cotă de piaţă de 30%.

Compania are o reprezentanţă la Budapesta şi în martie va deschide o filială în Serbia. În ultimii doi ani şi jumătate, Hidroelectrica a redus cu 30% schema de personal.

Compania se află pentru a doua oară în insolvenţă din februarie 2014, prima dată fiind în perioada iunie 2012 — iunie 2013.

Recent, Borza a anunţat că Hidroelectrica vrea să preia „câteva sute de MW“ instalaţi în domeniul eolian din România, dar intenţionează să se extindă şi în statele din jurul României, unde doreşte achiziţionarea de microhidrocentrale. Concomitent, societatea explorează ideea extinderii în Senegal.

Mai puteţi citi:

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite