Boloș, dezvăluiri privind o blocare a ordonanței care prevede noi taxe pentru industria jocurilor de noroc

0
Publicat:

Ministrul Marcel Boloș susține, potrivit Europa Liberă, că a simțit efectul lobby-ului industriei jocurilor de noroc chiar în instituția pe care o conduce, afirmând că a făcut schimbări privind oamenii din funcții.

Ministrul ar fi demis mai mulți șefi care blocau OUG privind măsurile fiscale FOTO Inquam Photos
Ministrul ar fi demis mai mulți șefi care blocau OUG privind măsurile fiscale FOTO Inquam Photos

Marcel Boloș a explicat, potrivit Europa Liberă, că i-a fost greu să promoveze ordonanța de urgență care prevede taxe și obligații noi pentru companiile de jocuri de noroc.

Ministrul a susținut, potrivit saursei citate, că mai mulți șefi din Ministerul Finanțelor, care trebuiau să avizeze proiectul de act normativ, blocau procesul, astfel că au fost schimbați din funcții. 

Întrebat dacă a făcut sau nu vreo plângere penală împotriva angajaților respectivi, ministrul a răspuns însă că nu a putut lua o astfel de măsură. 

Ce prevede ordonanța

Guvernul a aprobat săptămâna trecută Ordonanţa de Urgenţă care asigură consolidarea cadrului legal şi fiscal în domeniul jocurilor de noroc, pentru a fi adaptat la evoluţiile tehnologice şi sociale din ultimii ani, şi măsuri de supraveghere mai riguroase pentru toţi operatorii din acest domeniu.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor, actul normativ stabileşte niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenţei de organizare şi de exploatare a jocurilor de noroc, care se plătesc anual, precum şi a taxelor speciale şi a garanţiilor depuse de companii.

Ce spune Federaţia Organizatorilor de Jocuri de Noroc

Federaţia Organizatorilor de Jocuri de Noroc din România susține faptul că cele mai noi măsuri ar urma să aibă un efect pozitiv, doar în cazul în care vor fi aplicate pe o perioada medie de timp.

FedBet, din care fac parte cele două mari asociaţii ale industriei de profil - Rombet şi Romanian Bookmakers - şi la care Romslot este asociată, semnalează că noile prevederi din ordonanţa de urgenţă vor avea un impact semnificativ asupra modului în care industria jocurilor de noroc operează şi plăteşte taxe în România.

Totodată, cele două asociații au reiterat sprijinul luptei împotriva oricăror efecte potenţial nocive în rândul populaţiei, pe care jocurile de noroc le pot genera atunci când nu mai sunt percepute de jucători ca o formă de divertisment.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite