Blue Air nu mai concurează cu CFR: renunţă la cursele interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce anul trecut, compania aeriană low-cost Blue Air a intrat foarte agresiv pe piaţa zborurilor interne, devenind un concurent foarte de temut pentru CFR, acum renunţă la cursele, ca urmare a lipsei de cerere.

Compania low-cost Blue Air va anula, din 10 august, trei zboruri din Arad, Cluj-Napoca şi Timişoara spre Bucureşti, cu retur, din cauza cererii scăzute pe aceste destinaţii, potrivit Florentinei Ivan, directorul de PT al companiei aeriene. „Aceste curse interne spre Bucureşti vor fi operate până pe 10 august. Zborurile au fost plănuite pentru prima parte a anului. În perioada următoare ne vom concentra pe cursele externe, mai solicitate în această perioadă", a declarat, pentru "Adevărul", Florentina Ivan. Potrivit oficialului companiei aeriene, o dată cu stoparea celor trei curse, Blue Air va ieşi în totalitate de pe piaţa zborurilor domestice. Astfel, doar companiile Tarom şi Carpatair vor mai opera curse interne.

Reprezentantul Blue Air a adăugat că în funcţie de cerere, cursele respective ar putea fi reintroduse, în 2011, în orarul de zbor al companiei.

Blue Air, companie deţinută de omul de afaceri Nelu Iordache, operează peste 50 de rute europene, în 14 state, cu o flotă de 11 aeronave.

Compania aeriană care domină piaţa zborurilor interne este Tarom, care a transportat, anul trecut, 476.000 de pasageri, dintr-un total de aproximativ două milioane de persoane. Pentru anul în curs, oficialii Tarom estimează că peste 500.000 de călători vor alege să zboare cu ei pe rutele interne.

Tarom operează 130 de zboruri interne regulate pe săptămână, cu plecare din Bucureşti către Bacău, Baia Mare, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş, Timişoara şi din Cluj - Napoca spre Constanţa. Potrivit reprezentanţilor companiei, Tarom a avut, anul trecut, un grad de încărcare al avioanelor de 59%, iar pentru acest an se aşteaptă la un procent de 65%.

A doua companie din punct de vedere al rutelor domestice este Carpatair, care operează 78 de zboruri pe săptămână spre nouă destinaţii din România cu plecări din Timişoara spre Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Bacău, Iaşi, Suceava, Oradea, Craiova şi Constanţa. Avioanele Carpatair au zburat, anul trecut, la un grad de ocupare de 65%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite