Biden spune că China este îngrijorată de planurile SUA de a crește producția de cipuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele american Joe Biden consideră că autoritățile chineze sunt îngrijorate de inițiativele de creștere a producției de semiconductori pe pământul american. Șeful administrației americane a făcut această declarație joi în orașul american Syracuse (New York). Discursul său a fost difuzat de canalele centrale de televiziune.

100 de miliarde vor fi investiți în  producția de cipuri, în SUA. Foto: Shutterstock
100 de miliarde vor fi investiți în producția de cipuri, în SUA. Foto: Shutterstock

Biden a menționat că o serie de companii au decis să investească miliarde de dolari în producția de cipuri în Statele Unite. Potrivit acestuia, acest lucru va reduce costul diferitelor tipuri de produse, inclusiv mașini, aparate electrocasnice și electronice. "De asemenea, va ajuta companiile să câștige în lupta cu concurența în întreaga lume. Și am auzit de la [președintele chinez] Xi Jinping că este puțin îngrijorat de acest lucru", a spus liderul american. "Nu, nu glumesc. După cum am spus, ideea nu este de conflict, ci în competiție. Și ne-am întors în joc. Concuram la scară mare", a adăugat el.

Liderul american a deplâns că SUA reprezintă în prezent „doar aproximativ 10% din producția mondială de cipuri”. Potrivit acestuia, inițiativele implementate în prezent în Statele Unite „vor face o mare diferență”. Potrivit lui Biden, producția de cipuri în Statele Unite, în special, va crește cu „î500%.

Biden a subliniat că securitatea națională a SUA „depinde de accesul la cele mai avansate cipuri de computer din lume”.

Discursul liderului american a fost dedicat planurilor Micron de a investi aproximativ 100 de miliarde de dolari în producția de semiconductori în SUA. Potrivit lui Biden, „aceasta este cea mai mare investiție americană de acest gen” din istorie

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite