BCR a dat mai puţin de 100 de credite imobiliare după ce a crescut avansul la 35%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BCR, cea mai mare bancă din România, deţinând una dintre cele mai mari reţele de sucursale, nu a reuşit să vândă nici 100 de credite imobiliare standard, după ce a majorat avansul acestora la 35%, din cauza legii dării în plată, a  declarat astăzi Dana Demetrian, vicepreşedinte al băncii responsabil de divizia de retail.


„Am dat până la 100 de credite ipotecare cu 35% avans, în aproximativ o lună după introducerea dării în plată”, a spus astăzi Demetrian.  

Ulterior, banca a revenit asupra acestei decizii, şi a redus, în 42 de oraşe, avansul la un nivel de 15% pentru creditele imobiliare cu o durată de maximum 20 de ani.

„Acum s-a revenit la un nivel normal, ceea ce înseamnă că primim câteva zeci de cereri pentru credite imobiliare, pe zi”, a spus Demetrian.

Vicepreşedintele BCR a explicat şi ce anume a determinat banca să limiteze la 42 numărul oraşelor în care avansul este de minimum 15%.

„Ne-am gândit şi la lichiditatea pieţei, cât de bine se poate vinde un imobil (dat în plată n.r.)”, a explicat vicepreşedintele BCR.

Circa 80% din cererea de credite a băncii provine din cele 42 de oraşe.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite