USR: Pensiile speciale ne-au costat 3 miliarde de lei, în plină pandemie

USR: Pensiile speciale ne-au costat 3 miliarde
de lei, în plină pandemie

Pensiile speciale au costat România peste 3 miliarde de lei în ultimele patru luni de zile, în plină pandemie, atrage atenţia deputatul USR Claudiu Năsui.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai precis, 3,36 miliarde lei au fost cheltuiţi în perioada iunie-septembrie 2020, pe pensii speciale.

Pe categorii:

Poliţie şi jandarmerie: 1,49 miliarde lei

Militari: 1,22 miliarde lei

Magistraţi: 298 milioane lei

Angajaţi ai SRI, STS, SIE, SPP: 245 milioane lei

Piloţi şi personal navigant: 43 milioane lei

Angajaţi din justiţie: 19 milioane lei

Diplimaţi: 10 milioane lei

Deputaţi: 11 milioane lei

Angajaţi ai Curţii de Conturi: 9,8 milioane lei

Angajaţi la Parlament: 8,5 milioane lei

Senatori: 5,2 milioane lei.

Deputatul USR vorbeşte despre o „risipă de bani continuă”, apărută în contextul în care „clasa politică îşi acordă noi privilegii”.

„Nu trece săptămâna fără să mai auzim de un nou vot pentru a acorda noi sporuri sau beneficii celor apropiaţi de centrii de putere. Între timp, lupta pentru a le păstra pe cele vechi se dă la cel mai înalt nivel. De aproape 5 luni aşteptăm un verdict de la CCR legat de impozitarea pensiilor speciale. Evident că aşteptăm un răspuns de la cei care ei înşişi beneficiază de pensii speciale, unii chiar multiple”, afirmă Năsui.

Potrivit lui, peste 3 miliarde de lei s-au dus în plină pandemie în pensiile speciale. Asta doar în ultimele 4 luni de zile, de când a trecut votul de impozitare în parlament. „Imediat se vor face 5, astfel că specialii vor mai încasa o pensie, în timp ce noi aşteptăm răspunsul CCR”, afirmă Năsui.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările