Dragnea, îngrijorat de creşterea Robor: Guvernul trebuie să discute cu BNR. O să accept invitaţia lui Isărescu

Dragnea, îngrijorat de creşterea Robor: Guvernul trebuie să discute cu BNR. O să accept invitaţia lui Isărescu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a arătat îngrijorat de creşterea Robor la 2,13% anunţată luni de BNR, afirmând că ştie că Guvernul trebuie să discute cu BNR şi că va accepta invitaţia guvernatorului la discuţii.

“Categoric, da (mă îngrijorează creşterea ROBOR – n.r.). Eu ştiu că Guvernul trebuie să discute cu Banca Naţională şi eu cred că o să accept propunerea domnului Mugur Isărescu să avem o discuţie pe această temă pentru că am avut un schimb de scrisori. Eu îmi menţin puncul de vedere, şi anume că în această ţară Banca Naţionlă va lucra împreună cu Guvernul şi Parlamentul pentru binele acestei ţări”, a spus Dragnea, citat de news.ro, amintind că a făcut deja un schimb de scrisori cu guvernatorul BNR..
 
 
Indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 2,13%, cel mai mare nivel din decembrie 2017, potrivit datelor publicate luni de Banca Naţională a României (BNR).
 
Robor la 3 luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările