Bănci la care interogarea de sold este gratuită. Ce comisioane vă percep băncile pentru a vedea câţi bani aveţi în cont

Bănci la care interogarea de sold este gratuită. Ce comisioane vă percep băncile pentru a vedea câţi bani aveţi în cont

Băncile sunt obligate să afişeze comisioanele pe ecranele bancomatelor

Cele mai multe bănci din România percep comisioane până şi pentru cea mai banală - şi necesară - operaţiune, interogarea soldului. Vă prezentăm comisioanele percepute şi care sunt băncile la care interogarea soldului este gratuită.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la începutul lunii martie, afişarea unui avertisment care arată ce operaţiuni sunt comisionate pe ecranul bancomatului este obligatorie.

Iar pentru informarea propriilor clienţi, băncile sunt obligate să afişeze comisioanele în sumă nominală, nu procentual.

Bănci la care interogarea de sold este gratuită

BRD
La BRD interogarea soldului este gratuită, iar pentru administrarea contului curent comisionul costă 4,2 lei.

Volksbank
Şi Volksbank se numără printre puţinele bănci la care interogarea de sold este gratuită, în timp ce comisionul de administrare a contului curent este de 3 lei.

CEC Bank
CEC, singura bancă comercială cu capital integral de stat, oferă diverse tipuri de carduri de debit. La cardurile MasterCard World şi MasterCard Gold nu se percepe un comision de interogare a soldului dacă acesta este verificat în reţeaua CEC. La ATM-urile din reţeaua altor bănci operaţiunea este taxată cu 2,5 lei. 

La cardul VISA Electron, comisionul este de 0,3 lei pentru reţaua CEC şi de 1,5 lei pentru ATM-urile altor bănci.

Raiffeisen Bank
La Raiffeisen Bank, subsidiara locală a grupului austriac cu acelaşi nume, pentru cardurile MasterCard Student nu se percep comisioane şi nici pentru cele ale căror titulari de cont au calitatea de pensionari.

În schimb, pentru cardurile VISA Contactless/MasterCard Salariu Contactless în lei taxa de interogare a soldului la ATM-urile băncii este de 0,3 lei, în timp ce la ATM-urile altor bănci este de 2 lei.

Comisioanele la interogarea de sold, bancă cu bancă

BCR
Interogarea soldului la un ATM BCR îi costă pe clienţi 0,2 lei (cu excepţia celor care au carduri Visa Electron Campus sau Visa Electron Xteen), în timp ce pentru interogarea soldului la bancomatul unei alte bănci este comisionată cu 2,5 lei pentru cardurile în lei.

Banca Transilvania
În cazul interogărilor de sold, Banca Transilvania percepe un comision de 0,3 lei pentru orice card în lei, la propriile bancomate, respectiv 2 lei pe interogare la alte ATM-uri.

UniCredit Ţiriac Bank
O interogare de sold este, la UniCredit Ţiriac Bank, comisionată cu 0,3 lei.

ING Bank
Pentru clienţii ING, prima instituţie financiară internaţională care a deschis o sucursală în România după 1989, interogarea soldului este taxată cu 2,5 lei.

Alpha Bank
Interogarea soldului este comisionată cu 0,5 lei la ATM-urile Alpha Bank, cea mai mare bancă cu capital grecesc din Romania.

Bancpost
La Bancpost, subsidiară a grupului elen Eurobank, interogarea soldului costă 0,5 lei la ATM-urile Bancpost, iar la alte ATM-uri - 1,5 lei pe operaţiune.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările