Bancher concediat pentru o masă în doi: ce cheltuieli a făcut și ce le-a spus șefilor

0
Publicat:

Gigantul bancar Citibank a câștigat împotriva unui angajat care a fost concediat pentru că a declarat cheltuieli pentru mâncare și băutură pentru partenerul său în timpul unei călătorii de afaceri și, ulterior, a indus în eroare banca cu privire la acest lucru.

colaj foto concediere
Un bancher a fost concediat după ce declarat cheltuieli false Foto: Shutterstock

Gigantul bancar Citibank a câștigat împotriva unui angajat care a fost concediat pentru că a declarat cheltuieli pentru mâncare și băutură pentru partenerul său în timpul unei călătorii de afaceri și, ulterior, a indus în eroare banca cu privire la acest lucru.

Fostul analist Szabolcs Fekete a dat în judecată banca pentru concediere abuzivă, după ce a fost concediat anul trecut pentru abatere gravă din cauza cererii de rambursare a cheltuielilor. Inițial, acesta a declarat că a consumat singur două sandvișuri, două feluri de paste și două cafele în timpul unei călătorii de afaceri la Amsterdam, dar ulterior a recunoscut că partenerul său a împărțit o parte din mâncare, potrivit Insider.

Într-un schimb de e-mailuri cu supervizorul său, angajatul Citibank a declarat că „a verificat chitanța și nu a văzut nimic în neregulă... Am fost în călătoria de afaceri de unul singur și am luat două cafele, deoarece erau foarte mici”.

Ca răspuns, managerul senior al bancherului a declarat că chitanța „pare să aibă două sandvișuri, două cafele și încă o băutură. Sunteți de acord că toate acestea au fost consumate de dumneavoastră?”.

Fekete a confirmat acest lucru, afirmând că toate cheltuielile sale se încadrau în limita alocației zilnice de cheltuieli de la Citibank și a susținut că nu ar trebui „să fie nevoit să își justifice obiceiurile alimentare în asemenea măsură”.

De asemenea, banca a pus la îndoială faptul că a împărțit două porții de paste pesto și paste bolognese cu partenerul sa, dar Fekete a spus că nu a fost cazul. Ulterior, acesta a recunoscut că a împărțit mâncarea, pe care a decontat-o la angajator, cu partenerul său, iar în cele din urmă a fost concediat de bancă.

Bancherul concediat a susținut că au existat factori atenuanți, inclusiv pierderea recentă a bunicii sale și faptul că lua medicamente puternice atunci când a răspuns la e-mailuri.

Judecătorul care a prezidat cazul, a concluzionat că concedierea sa a fost corectă, deoarece bancherul nu a fost inițial sincer în legătură cu cheltuielile declarate în mod eronat.

Luând în considerare fondul substanțial al acestui caz, am constatat că acest caz nu se referă la sumele de bani implicate”, a spus el. „Este semnificativ faptul că reclamantul nu a făcut o dezvăluire completă și sinceră cu prima ocazie și că nu a răspuns direct la întrebări”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite